Hoe creëer je een positieve vakantie-ervaring voor je gasten bij aankomst

Nog voor aankomst in het vakantieverblijf wordt er bij de gast een gevoel gecreëerd dat in veel gevallen doorslaggevend is voor een aangenaam verblijf. Een positieve indruk is daarom allesbepalend bij het verhuren van vakantieverblijven. Als gasten zich op hun gemak voelen, kunnen ze genieten van hun vakantie en later met een goed gevoel de accommodatie verlaten. Een positieve recensie of een herhaalboeking voor de volgende vakantie is vaak het resultaat. Wij laten je zien hoe je met goedkope middelen, zoals een goed voorbereide gastenmap, kleine welkomstgeschenken en een gezellige inrichting, een positieve vakantie-ervaring kunt creëren voor je gasten.

Registreer je nu gratis als verhuurder en profiteer van vele voordelen voor de presentatie van je vakantieverblijf.
Schrijf u nu in als verhuurder

Neem kort voor aankomst contact op met je gasten

Standaard e-mails met informatie over aankomst en verblijf zijn vaak niet erg uitnodigend. Voeg een persoonlijk tintje toe en stuur je gasten in een apart bericht een paar persoonlijke woorden over de komende vakantie en informatie vooraf, zoals culinaire tips voor de eerste avond. Maak de gast erop attent dat er altijd iemand is met wie hij contact kan opnemen als hij nog vragen heeft voor, tijdens of na zijn verblijf. Alle formaliteiten moeten voor aankomst in het vakantieverblijf zijn opgehelderd en afgehandeld. Neem niet te vroeg contact op met je gasten, maar pas kort voor het begin van hun verblijf. Zo creëer je een positieve vakantie-ervaring voor hen.

Verwelkom je gasten persoonlijk!

Esto le dará una segunda buena impresión. Ya ha causado una primera impresión Dit geeft je een tweede goede indruk. Je hebt al een positieve eerste indruk gemaakt door je accommodatie zo goed mogelijk te presenteren. Je gasten persoonlijk verwelkomen is een mooi gebaar en laat ook ruimte voor open vragen. Geef samen een rondleiding door de accommodatie. Zo kun je je gast ter plekke alles uitleggen en laten zien wat hij moet weten. Als je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn, laat dan een handgeschreven briefje achter of neem gewoon telefonisch contact op met de gast op de dag van aankomst. Je kunt dan eventuele onbeantwoorde vragen direct verduidelijken.

QR-Code

Internettoegang eenvoudig gepresenteerd

Vaak is de belangrijkste vraag bij aankomst: Waar is het Wi-Fi-wachtwoord? Maak het uw gasten gemakkelijk en presenteer de internettoegang als op een presenteerblaadje, namelijk op een plek die duidelijk zichtbaar is bij aankomst. Schrijf de inloggegevens leesbaar op een stuk papier en leg het bijvoorbeeld naast of op de gastenmap. Een QR-code is nog beter dan papier. Deze kun je op internet maken en direct zichtbaar in de accommodatie plaatsen.

Richt je vakantiewoning comfortabel in

Je kunt je gasten een positief vakantiegevoel geven zodra ze aankomen door het vakantieverblijf gezellig en uitnodigend te maken. Probeer bij de inrichting een balans te vinden tussen vorm en functie. Bij het zoeken naar een accommodatie kan design een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van je vakantiehuis. Stem de inrichting af op de individuele kamers. Het moet harmoniëren met de inrichting. Een overkoepelend thema, zoals een strandvakantie, is een goede manier om de decoratie op elkaar af te stemmen. Breng kleur in het spel en voeg passende accenten toe. Onthoud echter altijd dat minder meer is.


Lees meer over dit onderwerp: Hoe richt je je vakantieverblijf perfect in?

Verse bloemen in de vakantiewoning

Voor de eerste of tweede indruk bij aankomst kun je een gezellige sfeer creëren door de lichten een beetje te dimmen en verse bloemen en zelfs een welkomstgeschenk in de vakantiewoning te leggen. Je gasten zullen zich meteen thuis voelen en kunnen beginnen aan hun welverdiende vakantie.

Afwasmiddel, spons en vaatdoek in een mandje

Basisuitrusting voor een positieve stemming

Maak het je vakantiegasten naar de zin door te zorgen voor de juiste basisuitrusting in je accommodatie. Natuurlijk heb je tijdens je vakantie huishoudelijke artikelen nodig, zoals afwasgerei. Om te voorkomen dat je gasten deze ter plekke moeten kopen, is het de moeite waard om een mandje neer te zetten met de benodigde producten (afwasborstel, spons, doekje en afwasmiddel).

Je kunt ook geschikte hygiëneproducten in de badkamer aanbieden. Met duurzaamheid in het achterhoofd is het verstandig om hier geen proefproducten uit te delen. Een zeepdispenser met vers bijgevulde zeep en dispensers in de douche voor douchegel en haarshampoo scoren zeker punten bij je gasten. Andere hygiëneproducten kunnen worden geselecteerd op basis van bezetting en aantrekkelijk worden gepresenteerd.

Word nu verhuurder

Welkomstgeschenken voor de vakantieflat

Naast een goed georganiseerde aankomst en een passende inrichting van de vakantiewoning, kun je de positieve sfeer die al is gecreëerd versterken met een welkomstgeschenk. Naast informatiemateriaal over de accommodatie of verschillende excursiemogelijkheden, kun je het welkomstpakket ook voorzien van een persoonlijk cadeau of de aandacht vestigen op een speciale gratis service. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je het welkomstpakket zou kunnen vormgeven.

Welkomstgeschenkmand

Regionale specialiteiten

Geschikte welkomstgeschenken kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het land. Lokale specialiteiten zijn erg populair als welkomstgeschenk en vallen altijd in de smaak bij de gasten. Door je vakantiegasten lokale producten of lekkernijen aan te bieden, kun je hen een voorproefje van de regio geven en hen helpen de lokale cultuur en keuken te ontdekken. Je kunt delicatessen zoals kaas, chocolade of gebak uit de regio uitkiezen en samen in een kleine welkomstmand doen. In een wijnstreek is een fles wijn uit de streek om de gast te verwelkomen een mooi gebaar. Als het vakantieverblijf in een warme, zonnige regio ligt, kun je zorgen voor zonnebrandcrème en een koel drankje. Een kleine "traktatie voor het slapengaan" in de vorm van chocolade wordt ook zeker gewaardeerd door elke gast. Je hoeft geen kosten te maken, want dit is meer een vriendelijk gebaar. Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een zelfgemaakt product uit je eigen productie cadeau geven:

  • Jam
  • Brood, gebak of cake
  • Eigen fruit of groenten uit de tuin
  • Handgemaakte producten (zeep, kaarsen)

Houd je bij het maken van je eigen welkomstgeschenken altijd aan de geldende hygiënevoorschriften van de gezondheidsautoriteiten.

Cadeaus voor de kleintjes

Als je boekt voor het hele gezin, vergeet dan de kleine gasten niet, want zij zijn het meest blij met het leuke gebaar. Dit moet kindgericht en aangepast aan de leeftijd zijn. Een kleur- en knutselpakket met potloden, papier, boetseerklei of een kleurboek is iets wat bijna elk kind kan doen. Je kunt meer te weten komen over hoe je je vakantieverblijf gezinsvriendelijk kunt maken in onze gids om je vakantieverblijf gezinsvriendelijk te maken.

Zorg voor een gastenmap

Met een goed georganiseerde gastenmap kunt u uw gasten de eerste hulp bieden bij problemen en onbeantwoorde vragen. Dit betekent dat je alle benodigde informatie voor je gasten op één plek hebt. Informatie over noodnummers, afvalverwijdering en het ophalen van sleutels moet worden opgenomen. Je kunt ook persoonlijke insideraanbevelingen en tips geven over restaurants en excursiebestemmingen in de buurt. Zo weten je gasten direct wat ze in de directe omgeving kunnen doen.


Wat moet er in een gastenmap staan?

  • Contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres, adres van het vakantieverblijf)
  • Informatie over noodgevallen (artsen, ziekenhuis, apotheken, locatie van brandblussers, rookmelders, nooduitgangen, enz.)
  • Algemene informatie (inchecken, uitchecken, sleuteloverdracht, parkeergelegenheid, wasgelegenheid, gebruik van smart home, barbecue, open haard, whirlpool, sauna, airconditioning, speciale huisregels, afvalscheiding, etc.)
  • Reisgids / kaart van de omgeving
  • Transportmiddelen
  • Vrijetijdsinformatie (evenementen, excursies en bezienswaardigheden, verhuur, wandelroutes, restaurantaanbevelingen, insidertips, etc.)

Conclusie: Een positieve vakantie-ervaring voor uw gasten

Wees voorbereid, neem je vakantiegasten vooraf zoveel mogelijk werk uit handen, heet ze persoonlijk welkom en zorg ervoor dat er geen vragen onbeantwoord blijven. Met bovenstaande tips heb je de beste voorwaarden gecreëerd om je vakantiegasten een warm welkom te heten en ze het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Je toont je waardering voor hun boeking en helpt een positieve sfeer te creëren voor hun verblijf. Door welkomstgeschenken te geven, kun je ook de eerste indruk van je vakantiehuis verbeteren en gasten het gevoel geven dat je om hun welzijn geeft. Dit kan ertoe leiden dat uw gasten in de toekomst terugkomen of uw vakantiehuis aanbevelen aan vrienden en familie.

Word host en genereer eenvoudig meer huurinkomsten

Wil je nog meer nuttige tips en een uitstekende persoonlijke service? Verhuur je vakantieaccommodatie nu met atraveo by e-domizil.

Gratis registreren
image-tag