iCal: moeiteloos kalenderbeheer

Met iCal synchroniseert u uw atraveo-kalender met de kalenders van andere aanbieders – dat is niet alleen erg eenvoudig, maar bespaart u ook de zorgen van handmatig kalenderbeheer.

Wat is iCal?

iCal voor kalenderbeheer gebruiken

iCal is een formaat waarmee de gegevens van verschillende digitale kalenders onderling kunnen worden gesynchroniseerd, dus op elkaar afgestemd. Het gebruik is volledig gratis en er is geen IT-kennis voor nodig.

Waarom iCal gebruiken?

iCal is ideaal voor verhuurders die hun vakantieverblijven op meerdere portalen aanbieden om de bezetting daarvan op verschillende portalen automatisch op elkaar af te stemmen. Dit voorkomt dubbele boekingen en het vervelende handmatige bijhouden van de kalender.

 Functie van iCalendar

Voorbeeld: in kalender A wordt een invoer voor een bepaalde datum vastgelegd. De online overdracht via iCal zorgt er nu voor dat deze nieuwe invoer automatisch ook in agenda's B, C en D verschijnt. 

Zo werkt het:

1. atraveo-kalender met andere kalenders synchroniseren

Veel vakantiehuisportalen, zoals bijvoorbeeld booking.com of Airbnb, bieden de mogelijkheid om de kalender met bezetting via iCal te synchroniseren. In het inloggedeelte van het betreffende portal vindt u voor elk vakantieverblijf een iCal-link, die u alleen hoeft te kopiëren en daarna in het verhuurders account van atraveo by e-domizil bij hetzelfde object moet invoegen. 

iCal-link bij atraveo invoeren

  • Log in bij een portaal waarbij u uw vakantieverblijf ook aanbiedt en kopieer de daar beschikbaar gestelde iCal-link. Meestal vindt u de link bij het beheer van de gegevens van het verblijf of bij de kalendergegevens.
  • De link ziet er bijvoorbeeld zo uit: https://xxxx.portal_xyz.com/property/calendar/1234567/ical.ics? securitytoken=abcde12345fgh00
  • Log nu in bij uw verhuurders-account bij atraveo by e-domizil en zoek daar hetzelfde vakantieverblijf op.
  • Im Menü „Kalender“ finden Sie einen Button mit der Beschriftung „iCal-Links hinzufügen“.
  • Klicken Sie darauf, es öffnet sich ein neues Menü, in dem Sie mit dem Button "iCal-Links hinzufügen" ein leeres Feld erzeugen können, in das Sie den kopierten Link vom anderen Portal einfügen.
  • Klicken Sie nun nur noch auf „Speichern“ und die Belegungskalender Ihrer Ferienunterkunft bei den anderen Portalen werden fortan regelmäßig in den atraveo-Kalender importiert. Buchungen, die auf anderen Portalen zustande kommen, setzen nun automatisch auch bei atraveo den entsprechenden Zeitraum auf „belegt“. 
iCal-links toevoegen

2. Gegevens van de atraveo-kalender naar anderen portalen exporteren

Natuurlijk kunt en moet u niet alleen de kalendergegevens van andere portalen bij ons importeren, maar ook de kalender van e-domizil by atraveo naar andere portalen exporteren. 

iCal-link bij andere portalen invoeren

  • Kopieer net als bij de in punt 2 beschreven procedure de iCal-link die we u in het online verhuurders-account in het menu "Kalender" voor de kalenderexport aanbieden.
  • Let hierbij op: via de link worden alle kalendergegevens geëxporteerd, inclusief de bezettingen die via iCal-links uit andere portalen zijn geïmporteerd. Als u alleen de via atraveo by e-domizil tot stand gekomen boekingen wilt exporteren, voeg dan deze karakters aan het einde van uw iCal-link toe: &dontincludeimported=1
  • Zoek nu in het inloggedeelte van de andere portalen naar het betreffende menu waarmee u iCal-links van andere portalen kunt invoegen. Na een succesvolle invoer worden de kalendergegevens van atraveo regelmatig naar het betreffende portaal geëxporteerd zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.
Bezettingskalender met iCal synchroniseren

Voer de iCal-link van andere portalen in het beheer van uw verblijf bij atraveo in en vice versa: kopieer de iCal-link van atraveo ook naar het beheer van andere aanbieders.

Verdere aanwijzingen

Kalenderbeheer bij meerdere verblijven

Als u meer dan één vakantieverblijf aanbiedt, moet de hierboven beschreven iCal-synchronisatie (import naar ons, export naar anderen) voor elk verblijf  apart worden uitgevoerd, omdat een iCal-link slechts betrekking heeft op de kalendergegevens van één bepaald verblijf. Let er absoluut op dat u het juiste vakantieverblijf via de iCal-links koppelt!

Eigen bezetting en privé-boekingen

Eigen bezetting en boekingen die u zelf regelt, moet u nog steeds handmatig in het online verhuurders-account invoeren. Als u onze iCal-link bij alle andere portalen hebt ingevoerd, is het echter voldoende om deze bezettingen alleen in het verhuurders-account van atraveo in te voeren. We exporteren ook uw handmatig ingevoerde boekingen naar alle andere portalen waar u onze link hebt toegevoegd.

Prijzen, aankomstdagen en minimale verhuurperiode

Met iCal kunnen alleen bezettingen geïmporteerd en geëxporteerd worden. Prijzen, aankomstdagen en minimale verhuurperiodes worden niet gesynchroniseerd. Deze gegevens moet u nog steeds handmatig invoeren. In tegenstelling tot het steeds bijwerken van de kalender is het beheer van deze gegevens beperkt tot meestal maar één keer per jaar.

image-tag