Maak uw vakantieverblijf huisdiervriendelijk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met huisdieren te leven, of dat nu een hond, kat of een andere diersoort is. Deze trend is ook terug te zien in het reisgedrag. Veel huisdiereigenaren willen hun huisdier niet alleen laten als ze op reis zijn en zoeken daarom naar een huisdiervriendelijke accommodatie.

Bent u nog niet ingeschreven als verhuurder? Schrijf u nu snel en gratis in en verhoog uw huurinkomsten in een mum van tijd.
Schrijf u nu in als verhuurder
Vakanties met een hond zijn erg populair

Als verhuurder van een vakantieverblijf kunt u van deze trend profiteren en specifiek op deze doelgroep inspelen door huisdieren toe te staan en uw accommodatie huisdiervriendelijk te maken. Hiermee onderscheidt u zich van uw concurrenten en neemt u een waardevolle niche in op de markt. Dit zal u ook in het laagseizoen ten goede komen.

Een prettige sfeer voor hond en baasje

Een hondenmand is een aardige attentie

Het is belangrijk om uw vakantieverblijf zo in te richten dat huisdieren en hun baasjes zich er prettig en welkom voelen. Lees hier hoe u dat kunt doen. Aangezien honden de huisdieren zijn die het vaakst worden meegenomen, zijn de meeste van deze tips op hen afgestemd. Met een beetje fantasie kunnen ze echter ook op katten worden toegepast.

Bereid uw vakantieverblijf voor op bezoek van de huisdieren

 • Voordat u gasten met honden (of andere dieren) ontvangt, moet u breekbare of kwetsbare voorwerpen verwijderen. Als u tapijten in uw vakantiewoning of vakantiehuis gebruikt, zorg er dan voor dat deze van vuilafstotend materiaal gemaakt zijn en gemakkelijk gereinigd kunnen worden (gebruik bijvoorbeeld gemakkelijk te onderhouden buitentapijten). Vermijd hoogpolige tapijten, omdat deze vuil en haar ophopen.
 • Ongediertebestrijdingsmiddelen, bleekmiddel en andere chemicaliën kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren als ze per ongeluk worden ingeslikt. Controleer voordat de gasten arriveren altijd of deze in een afgesloten ruimte worden bewaard.
 • Als u een tuin of buitenruimte hebt, moet deze "vluchtveilig" zijn: zorg ervoor dat de omheining hoog en stabiel genoeg is om een ontsnapping te voorkomen.
 • Controleer uw tuin ook op giftige planten of andere gevaarlijke voorwerpen die voor huisdieren een bedreiging kunnen vormen.
 • Zeg tegen uw gasten dat het belangrijk is dat ze alle uitwerpselen van hun huisdier buiten en rond uw vakantiewoning opruimen, zodat de omgeving schoon en hygiënisch blijft.
Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten.

Bied benodigdheden voor huisdieren aan

Laat uw gasten zien dat huisdieren bijzonder welkom zijn en bied benodigdheden voor huisdieren aan. Na een lange reis verheugen huisdiereigenaren zich vast op een perfect verzorgd vakantieverblijf. U kunt het volgende aanbieden als speciale service:

Er moeten bakjes voor voer en water klaarstaan
 • Voer- en waterbakje
 • Dekens
 • Handdoeken voor honden
 • Manden
 • Zakjes voor uitwerpselen
 • Honden- en kattenvoer
 • Honden- en kattensnoepjes
 • Hoes voor de bank
 • Speelgoed

Bied handige informatie aan

Laat gasten weten welke plaatsen in de omgeving bijzonder huisdiervriendelijk zijn of geschikt voor een uitstapje met een hond. Is er bijvoorbeeld een hondenstrand of -park? Waar mag de hond loslopen? Zijn er diervriendelijke restaurants? Deze informatie zou in de gastenmap of in een aparte map kunnen staan:

Tips over hondenstranden zijn nuttig
 • Hondvriendelijke parken/stranden
 • Plaatselijke dierenartsen
 • Dierenwinkels
 • Informatie over de plaatselijke regels voor het aanlijnen
 • Tips voor het opruimen van hondenpoep
 • Contactgegevens van hondenoppassen of hondenuitlaters
 • Uitstapjes en activiteiten
 • Restaurants waar u uw hond mee naartoe mag nemen (bijv. restaurants met buitenvoorzieningen)
Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten.

Stel huisregels op

Om misverstanden te voorkomen, moeten de algemene huisregels specifiek worden aangepast aan de behoeften van gasten met huisdieren of in die zin worden aangevuld.

Hond mag niet in bed
 • Geef aan waar huisdieren wel en niet in de accommodatie mogen verblijven, zoals in het bed.
 • Informeer uw gasten over hoe ze de accommodatie tijdens hun verblijf schoon kunnen houden. Wijs bijvoorbeeld op een deurmat en een doek bij de ingang waar de poten van de huisdieren op afgeveegd kunnen worden en geef aan waar de hondenpoepzakjes weggegooid moeten worden.
 • Maak duidelijk dat gasten aansprakelijk zijn voor eventuele schade aan de accommodatie, inclusief schade veroorzaakt door huisdieren.
 • Laat gasten weten welke spullen voor huisdieren bedoeld zijn als cadeau (bijvoorbeeld een bepaald stuk speelgoed), terwijl andere spullen deel uitmaken van de inrichting van de accommodatie en niet mee naar huis genomen mogen worden.

Tips voor het schoonmaken na een bezoek van dieren

Nadat gasten met een huisdier bij u hebben gelogeerd, is het belangrijk om het vakantieverblijf grondig schoon te maken. Het verwijderen van dierenhaar kan lastig zijn. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u hier:

De bekleding moet grondig worden schoongemaakt

Een stofzuiger is een must voor elke schoonmaakklus, maar als het gaat om het verwijderen van haren van huisdieren, moet u een stofzuiger gebruiken met een grote zuigkracht en een speciaal hulpstuk voor dierenharen. Stofzuig alle tapijten, gestoffeerde meubels, gordijnen en ander textiel grondig.

Het gebruik van plakband kan ook een effectieve methode zijn om haren van huisdieren van gestoffeerde meubels en ander textiel te verwijderen. Wikkel plakband om de palm van uw hand en verzamel hiermee de haren van huisdieren. U kunt ook rollen plakband gebruiken die speciaal gemaakt zijn voor het verwijderen van dierenharen. U kunt ook rubberen handschoenen gebruiken door met uw handpalmen over textiel te wrijven. Het rubber trekt het haar aan en verzamelt het. Er zijn andere haarverwijderaars voor huisdieren op de markt die heel goed werken.

Dierenharen uit de wasmachine verwijderen

Bij het wassen van textiel kunt u speciale anti-pluisballen of wasballetjes gebruiken die dierenharen aantrekken tijdens het wassen. U kunt ook krulspelden, tennisballen of nylon panty's in de trommel van de wasmachine doen. Veel wasmachines hebben ook een speciaal wasprogramma dat meer water gebruikt om haren van huisdieren uit het wasgoed te halen.

Een luchtreiniger kan ook helpen om haren van huisdieren uit de lucht te verwijderen en de luchtkwaliteit in uw vakantiehuis te verbeteren.

Vermeld "Huisdieren toegestaan" in het verhuurders account

Nu hoeft u alleen nog maar in het verhuurders account aan te geven dat huisdieren zijn toegestaan. Hierdoor wordt uw accommodatie gevonden in ons netwerk door alle gasten die naar deze instelling zoeken.

 • Selecteer uw woning in het verhuurders account en klik op het tabblad "Faciliteiten".
 • Hier vindt u de optie "huisdieren" onder "SOORT OBJECT" en kunt u verdere details in het menu invoeren als u bijvoorbeeld het aantal huisdieren wilt beperken. Voor een vlotte afhandeling raden wij de instelling "willekeurig" aan.

Wij wensen u veel plezier met het inrichten en verhuren van uw "Vakantieverblijf met hond" en hopen dat u aangename gasten krijgt.

Word nu verhuurder en profiteer van meer succes met uw verhuur

Profiteer van nog veel meer tips, uitstekende ondersteuning en onovertroffen bereik en verhuur uw accommodatie nu met atraveo by e-domizil.

Gratis inschrijven
image-tag