De juiste doelgroep voor uw accommodatie

Welke gasten staan op uw verlanglijstje en passen bij uw accommodatie - en hoe haalt u deze doelgroep over om in uw vakantiewoning of -huis vakantie te vieren? Hiermee moet u rekening houden bij het kiezen van de voorzieningen en vervolgens ook bij de omschrijving van uw accommodatie. Om het voor u gemakkelijker te maken wegwijs te worden, stellen wij u de 9 belangrijkste groepen gasten voor die de moeite waard kunnen zijn om aandacht aan te besteden.

Bent u nog niet ingeschreven als verhuurder? Schrijf u nu snel en gratis in en verhoog uw huurinkomsten in een mum van tijd.
Schrijf u nu in als verhuurder

1. Gezinnen

Gezinnen met kinderen

Gezinnen met kinderen zijn waarschijnlijk de belangrijkste doelgroep. Om aan de vereisten te voldoen, moet het vakantiehuis voldoende ruimte bieden en aparte kinderkamers zijn natuurlijk ideaal. Een aangrenzende tuin met speelvoorzieningen is ook perfect. Nog een pluspunt van gezinsvriendelijke vakantieaccommodaties zouden de aanwezigheid van kinder- en babyspullen kunnen zijn, zoals reisbedjes, kinderstoelen, luiertafels en speelgoed.

Om de accommodatie veilig te maken voor kinderen, zijn randbeschermers, traphekjes en stopcontacten met betere bescherming tegen onbedoeld aanraken handig. Veiligheid speelt ook buiten een rol. Als uw accommodatie aan een drukke weg ligt, moet deze veilig worden omheind, bijvoorbeeld met een hek. Als u een zwembad in de tuin hebt, biedt een zwembadafdekking bescherming. Bijzonder interessant voor gezinnen zijn natuurlijk de mogelijke vrijetijdsactiviteiten in de buurt. Landelijke natuur, zwembaden, recreatieparken of vlakke stukken strand: Gezinsvriendelijke activiteiten en excursiebestemmingen zijn een groot pluspunt voor uw accommodatie en dit moet in de omschrijving worden benadrukt. Deze doelgroep is meestal nogal gevoelig voor hoge prijzen en daarom raden we u aan om een passende huurprijs vast te stellen. U kunt meer informatie vinden in ons artikel Maak uw accommodatie gezinsvriendelijk.

2. Hondenbezitters

Hondenbezitters

Gezinnen, stellen en alleenstaanden met honden zijn ook een belangrijke doelgroep. Deze vakantiegangers zijn voorbestemd om op vakantie te gaan in een vakantiewoning of -huis. Reizen met het vliegtuig naar verre landen en in hotels verblijven met een hond is meestal geen optie. U kunt uw doelgroep dus aanzienlijk uitbreiden als u honden in uw accommodatie toelaat.

Voor hondenbezitters is een buitenruimte die afgeschermd is met een heg, muur of hek belangrijk, zodat de hond vrij in de tuin kan rondrennen. Het aanbieden van een hondenbed is een leuke bijkomstigheid, maar niet absoluut noodzakelijk. Stel gerust huisregels op voor het meenemen van een huisdier, bijvoorbeeld dat de hond niet in het bed of op de bank mag.

U kunt meer informatie vinden in ons artikel Maak uw accommodatie huisdiervriendelijk.

Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten

3. Actieve vakantiegangers

Mountainbike-Tour Eiger-Nordwand, Jungfrauregion, Schweiz

Als uw vakantieaccommodatie in de bergen, aan zee of in een ander gebied ligt dat geschikt is voor sportieve activiteiten, dan is het bijzonder interessant voor actieve vakantiegangers. U moet de nabijgelegen faciliteiten benadrukken in de omschrijving van uw accommodatie. Een accommodatie in de bergen profiteert bijvoorbeeld van de nabijheid van een kabelbaan, een skigebied of speciale wandelpaden, klimroutes of mountainbiketrails.

Een skiruimte is een pluspunt voor wintersportgebieden. Voor fietsers zijn fietsenstallingen of een fietsverhuur in de buurt van belang. Aan zee of bij een meer kan de toegang tot zwem- en watersportlocaties interessant zijn en informatie over de beste zwem- en surfplekken is ook nuttig. Sportvissers waarderen een accommodatie met een eigen aanlegsteiger, bootverhuur of zelfs een plek om de vis te bereiden. Actieve gasten hechten vaak minder belang aan een luxe inrichting, omdat zij het grootste deel van de dag buiten hun accommodatie doorbrengen. Het is echter een voordeel als deze gemakkelijk te bereiken is en een gezellige, praktische inrichting heeft. Extra's, zoals een fitnessruimte, worden erg gewaardeerd. Om u van andere verhuurders te onderscheiden, kunt u uw gasten ski- of mountainbikeverhuur aanbieden en routebeschrijvingen geven voor hun activiteiten.

4. Internationale gasten

Internationale gasten

U kunt uw accommodatie ook inrichten voor een internationale doelgroep, zodat u niet alleen gasten uit Duitstalige landen kunt ontvangen, maar ook internationaal actief kunt zijn. Hiervoor moet u uw beschrijvingstekst en huisregels in verschillende talen aanbieden. Hetzelfde geldt voor uw gastenmap en informatiemateriaal over vrijetijdsactiviteiten in de omgeving.

Eventueel kan het nodig zijn om de inventaris in uw accommodatie nader uit te leggen als de manier waarop deze gebruikt wordt niet duidelijk is voor internationale gasten. Stopcontactadapters kunnen het verblijf van uw gasten ook aangenamer maken en zijn een eenvoudige manier om de tevredenheid van uw gasten te verhogen.


Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten

5. Reisgezelschappen

Reisgezelschappen

Grotere groepen zijn een interessante doelgroep voor u als u over een grotere vakantieaccommodatie met meerdere slaapkamers en badkamers beschikt. Bedenk of uw accommodatie uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld grotere familiebijeenkomsten of uitstapjes met vrienden. Als u deze doelgroep wilt aanspreken, moet u duidelijk vermelden of jeugdgroepen zijn toegestaan en vanaf welke leeftijd de accommodatie verhuurd kan worden.

6. Luxe vakantiegangers

Luxe vakantiegangers

Hebt u een accommodatie van bijzonder hoge kwaliteit die zich onderscheidt door zijn moderniteit, bijzondere architectuur, hoogwaardige inrichting en extra's zoals een geweldig zwembad of een eigen wellnessruimte? Dan zijn veeleisende luxe vakantiegangers een geschikte doelgroep. Vooral als uw accommodatie op een uitzonderlijk mooie locatie in een populaire vakantiebestemming ligt.

In dit geval zijn een luxe inrichting en dat beetje extra net zo goed een basisvereiste als de eersteklas kwaliteit van de materialen en het meubilair. Juist bij deze doelgroep is het belangrijk om niet de massa aan te spreken, maar de exclusiviteit van uw accommodatie te benadrukken. Gasten met een affiniteit voor luxe zijn best bereid om de bijbehorende prijs te betalen voor het geboden niveau.

Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten

7. Wellness-vakantiegangers

Wellness-vakantiegangers

Een wellnessgedeelte is vooral belangrijk voor wellness-vakantiegangers. Als uw accommodatie een sauna, zwembad of whirlpool heeft, maakt u een goede kans om wellness-vakantiegangers aan te trekken. Uw uitrusting kan ook bij een gemeenschappelijke ruimte horen, maar privé wellnessruimtes zijn populairder en trekken meer gasten aan.

De accommodatie moet ook op een rustige en mooie locatie liggen en gezellig meubilair van hoge kwaliteit hebben, zodat uw gasten een ontspannen vakantie hebben. Als er in de buurt van uw accommodatie wellness-aanbiedingen zijn, zoals massages, dan moet u uw gasten daar zeker over informeren.

8. Stedentrips

Stedentrips

Zoals de naam al doet vermoeden, willen deze gasten zoveel mogelijk zien van de stad waar ze naartoe reizen. Een accommodatie op een centrale locatie is ideaal voor dit doel en daarom erg populair bij deze doelgroep. Maar ook vakantieaccommodaties buiten het stadscentrum met goede verbindingen met het openbaar vervoer zijn een populaire keuze om uit de drukte van het centrum weg te blijven.

Als uw accommodatie geschikt is voor een stedentrip, moet u ook rekening houden met een korter verblijf en flexibele aankomstdagen, aangezien stedentrips vaak maar een paar dagen duren en meestal in het weekend plaatsvinden. Zo kunt u de kring van potentiële gasten uitbreiden. U kunt ook het beste informatie geven over tips voor uitstapjes, bezienswaardigheden en een stadsplattegrond.

Schrijf u nu in en verhoog uw huurinkomsten

9. Zakenreizigers

Zakenreizigers

Als uw accommodatie in een grotere stad ligt, mogelijk zelfs in de buurt van beurs- en congrescentra, dan is deze bijzonder geschikt voor zakenreizigers. Een accommodatie voor deze doelgroep moet natuurlijk uitgerust zijn met een bureau en een goede internetverbinding hebben. Als u zich wilt onderscheiden van andere accommodaties, kunt u ook een extra monitor op het bureau zetten waarop een laptop kan worden aangesloten.

Naast goede en comfortabele faciliteiten is een soepel in- en uitcheckproces dat zo snel mogelijk verloopt belangrijk voor zakenreizigers. U moet daarom een probleemloze sleuteloverdracht garanderen, zowel bij aankomst als bij vertrek van de gasten. Net als bij stedentrippers moet u ook rekening houden met korte verblijven en, indien nodig, flexibele aankomstdagen.

Meer over dit onderwerp

Natuurlijk zijn er nog meer doelgroepen die u kunt benaderen. U vindt meer richtlijnen voor het opzetten van gezinsvriendelijke, huisdiervriendelijke, duurzame, rolstoel- en allergievriendelijke accommodaties in ons gedeelte met handleidingen.

Word nu verhuurder en profiteer van meer succes met uw verhuur

Profiteer van nog veel meer tips, uitstekende ondersteuning en onovertroffen bereik en verhuur uw accommodatie nu met atraveo by e-domizil.

Gratis inschrijven
image-tag