Inloggen

Vakantiehuizen in De Koog & vakantieappartementen in De Koog

U kunt ons bellen:
030-310 00 84 (vanuit Nederland) of 0049.211.668878110, ma-vr 10-16 uur

Actuele Reisinformatie
 • Holland | Vermaak voor groot en klein
  1.325 aanbiedingen

 • Nederlandse kust | Strandhuisjes
  82 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantiehuizen pal aan het water
  108 aanbiedingen

 • De besten in Nederland
  647 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantie met de hond
  12.063 aanbiedingen

 • Nederland | Grote vakantiehuizen
  408 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantie op een (woon)boot
  23 aanbiedingen

 • Nederland | Eén groot lang strand
  1.062 aanbiedingen

https://www.atraveo.nl/de+koog
Link kopiëren
Kaartfragment is gewijzigd.
Automatisch opnieuw laden
Waarom worden niet alle aanbiedingen getoond? 
map

Beoordelingen plaats

Totale beoordeling over De Koog

4,3 van 5 (198 klantenbeoordelingen)
Deze plaats beoordelen

Dat schreven vakantiehuisklanten over De Koog 

 • 5,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 12-11-2019

  “Gezellig, goede restaurants e.d.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1376504 afgegeven.

 • 4,0 van 5
  atraveo-klant Bagutzki schreef
  op 10-10-2019, vakantieperiode: augustus 2019

  “Alles wat nodig is, is beschikbaar. Over het algemeen biedt het eiland Texel vele recreatieve activiteiten.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1464331 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  atraveo-klant Mandy schreef
  op 04-09-2019

  “Het resort De Koog was buitengewoon goed. Een supermarkt en diverse restaurants zijn gemakkelijk te bereiken. We gingen vaak naar een restaurant op het strand, Paal 17. Dit wordt sterk aanbevolen. We komen terug”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1376504 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 14-03-2019

  “Zeer mooie plek. Supermarkt Jumbo is erg goed. In het dorp zijn genoeg voedsel. De grote parkeerplaats is goedkoop met wekelijkse ticket.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1376504 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  atraveo-klant naugrin schreef
  op 25-02-2019, vakantieperiode: februari 2019

  “Het resort was erg leuk. Omdat Texel relatief helder is, is het ook in 30 minuten van de Koog. De Koog biedt zelf alles wat we nodig hebben. Supermarkt met een zeer goede selectie. Theoretisch voldoende restaurants, etc. (maar vanwege onze vakantieperiode gesloten).

  Wie een gezellige plek of een plek verwacht waar het leven pulseert ... is zeker teleurgesteld. Je bent gewoon op een eiland dat door de jaren heen op grote schaal is ontwikkeld. Alles binnen beheersbare grenzen ... maar toerisme is slechts de bron van inkomsten in de Koog. Maar precies goed voor onze behoeften. De typische charme is bewaard gebleven en het is ook "rustig genoeg" gebleven.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1458121 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal


Zo omschreven verhuurders van vakantiehuizen De Koog

Algemene informatie over Texel
Het eerste en grootste eiland in de rij der Waddeneilanden, ca. 25 km lang en 10 km breed, met een uitstekende wegen- en fietspadennet. Het is één gemeente met ongeveer 14.000 inwoners, voor het merendeel wonend in de dorpen Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den ...
meer weergeven
Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal. Kenmerkend voor Texel is de rijke variatie aan landschapsvormen; een stukje Nederland in miniatuur.

25 kilometers strand
De grote trekpleister is het 25 km lange Noordzeestrand, per auto bereikbaar langs 8 verschillende verharde wegen met parkeerterrein nabij het strand. Op deze strandgedeelten wordt toezicht gehouden door badmeesters.

3500 hectaren duingebied
Het aangrenzend duingebied, in breedte variërend van 0,5 tot 3 km, is voor een groot gedeelte vrij toegankelijk. Bijzonder aantrekkelijke duingebieden zijn: 'De Slufter', 'De Muy' en 'De Geul'.

500 hectaren bos
Teneinde de meest stuivende duinen vast te leggen werd rond de eeuwwisseling begonnen met de aanleg van een dennenbos. De bospercelen werden afgewisseld door heidevelden, weide-, bouw-, en bollenland. Ook door aanplant van meerdere soorten loofbomen ontstaat er tegenwoordig een steeds grotere variatie.

Texels binnenland
De kern van het eiland bestaat uit een zacht glooiend landschap gevormd in één van de ijstijden. Hier staan op en rond de 'Hoge Berg' de karakteristieke stolpboerderijen, de schapenboeten (opvallend door het aflopende dak aan de westzijde en de rechte voorzijde aan de oostkant), de 'tuunwoallen' (de uit zoden opgebouwde perceelscheidingen). Verspreid over het gehele eiland, voornamelijk tegen de duinenrij liggen de bloembollenvelden met een oppervlakte van meer dan 100 hectaren. Ten noorden en ten zuiden van de oude kern is Texel uitgebreid met verschillende polders. De eerste bedijking vond reeds plaats in 1345 de laatste in 1875. De grootste polder is Eierland. Dit voormalig eilandje, het gebied rond de vuurtoren, werd in 1630 met het 'oude land' van Texel verbonden door een zanddijk. Achter de dijk slibde de huidige polder aan, die in 1835 werd bedijkt.

Vervoer
Twee dubbeldeks schepen onderhouden een regelmatige verbinding tussen Texel en Den Helder. Afvaarten zijn er elk uur vanaf 6.30 tot 21.30 uur vanuit Den Helder. De overtocht duurt slechts 20 min.

Voor reizigers met het openbaar vervoer is er een busverbinding van het station Den Helder naar de veerhaven. Op Texel zijn regelmatige busverbindingen.
minder weergeven
bron: Weijers

Vakantie in een vakantiehuis op Texel

Afwisselende vakantie, veel zon, strand en ontspanning – daar staat Texel voor, het grootste van de West-Friese eilanden in de Nederlandse Provincie Noord-Holland. Gelegen aan de rand van de Waddenzee, biedt het eiland zowel watersportfans, strandtoeristen als natuurliefhebbers optimale omstandigheden voor een geweldige vakantie. atraveo heeft rond 1.000 vakantiehuizen en vakantieappartementen op Texel voor u klaarstaan. Texel is door zijn ligging en zijn voordelen ook geknipt voor vakanties met de hele familie. De vakantieaccommodaties die u bij atraveo op het eiland kunt vinden, bieden u, afhankelijk van uw voorkeur, het optimale onderkomen om uw vakantie op Texel vol te plannen en van uw vakantie te genieten.

Oost of west – Texel lijkt geschapen te zijn voor een vakantie

Het lange strand met fijn zand in het westen van het eiland is met zekerheid een van de belangrijkste redenen om voor een vakantie op Texel te kiezen. Met meer dan 30 kilometer aan strand, een schilderachtig duinlandschap daarachter en met het nationaal park Duinen van Texel is vooral het westen van Texel geschikt voor een geslaagde dag op het strand en voor uitstapjes in de natuur. De duinengordel is circa 22 kilometer lang, heeft een oppervlakte van 4.300 hectare en kenmerkt het westelijke deel van het eiland. Direct achter de duinen ligt met het dorp De Koog het toeristische centrum van het eiland. Hier en in de nabije omgeving vindt u de meeste vakantie- en bungalowparken op Texel. De vakantiehuizen, maar ook de appartementen in de residenties zijn met hun recreatieaanbod zeer populaire accommodaties. Een atraveo-klant schreef over een object: „Dit was een van de mooiste vakantiehuizen die we ooit gehad hebben. De locatie was gewoon super."
In het oosten van Texel opent de kust zich richting de Nederlandse Waddenzee. Het maakt deel uit van het werelderfgoed en heeft een grote aantrekkingskracht voor toeristen en natuurliefhebbers.

Texel vanuit het vakantiehuis op twee fietsen verkennen

De fiets zou bij uw vakantie op Texel in geen geval mogen ontbreken, want op het eiland slingert er meer dan 100 kilometer aan fietspaden door het landschap, langs velden en boerderijen, door de duinen en de vele kleine dorpen. Er is eigenlijk overal veel te ontdekken. Als u niet zelf een fiets meeneemt, hoeft u toch niets van het plezier te missen, want goede huurfietsen worden bijna overal wel aangeboden. Overigens is op Texel, in tegenstelling tot de andere West-Friese eilanden, autorijden wel toegestaan. Maar zeg nu eens eerlijk, fietsen hoort er bij een vakantie in Holland gewoon bij en is ook veel leuker. Wie wil, kan echter ook hier en daar een stuk gaan wandelen, er zijn veel wandelpaden die u door het landschap leiden.

Actief zijn op Texel

Wie in zijn vakantie buiten het fietsen en wandelen ook nog graag op een andere manier actief will zijn, zal op Texel genoeg mogelijkheden vinden om dit te doen. Op het water, op het land en zelfs in de lucht is er het een en ander te doen.

Gevorderde surfers bijvoorbeeld kunnen zich op Texel op behoorlijke golven verheugen, want de ervaring leert dat de golven bij Texel een stuk hoger zijn dan ergens anders aan de Nederlandse Noordzeekust. Of bent u een beginner en wilt u eerst leren surfen? Ook dat is geen probleem. Bij het bijzonder populaire strandpaviljoen Paal 17 bij De Koog is een surfschool. Deze biedt cursussen aan en verhuurt de bijbehorende uitrusting.

Ook windsurfen is mogelijk op Texel, echter alleen bij stukken strand zonder toezicht, weg van de zwemstranden. Het voordeel is weer, dat u door het lange strand, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, het optimale stuk uit kunt zoeken. Cursussen windsurfen worden onder andere door de windsurfclub in Dijksmanshuizen (bij Oudeschild) aangeboden.

Een rondvaart met de boot, sportvissen, ook dit kunt u op Texel doen. Bijvoorbeeld in Oudeschild aan de Waddenzee kunt u verschillende aanbiedingen vinden.

Ook aan land is er het een en ander te doen. Bijvoorbeeld de 9 holes golfbaan bij De Cocksdorp, die zowel voor beginners als voor gevorderden leuk en uitdagend is. Eveneens zeer populair is de indoor kartbaan bij De Koog. Het Roompot Kustpark Texel  heeft bovendien een geweldig zwembad met een lange waterglijbaan.

En wie nog meer wil beleven en het graag hogerop zoekt, kan zich via internet of ter plaatse laten informeren over parachutespringen en over rondvluchten boven het eiland.

Klein maar fijn – de dorpen en gebieden op Texel

De hoofdstad van Texel is Den Burg in het centrum van het eiland. Kleine stegen en winkels nodigen uit om een lekker rond te slenteren. Mocht nou veel trek krijgen en zin hebben in lekkere visgerechten, dan is een uitstapje naar de haven van Oudeschild, waar u de beste visrestaurants van de West-Friese eilanden vindt. Ook bezienswaardig is het Maritiem & Jutters Museum. Op de boulevards en in de steegjes van De Koog gaat het er levendig aan toe – en niet zelden tot diep in de nacht. Ten zuiden daarvan vindt u het natuurmuseum Ecomare met zijn zeehondenopvang en vele aquariums, waar u de bewoners van de Noordzee van heel dichtbij mee kunt maken. Heel rustig daarentegen gaat het er in de natuurgebieden De Slufter en De Muy aan toe. De meer dan 300 soorten vogels die hier nestelen hebben Texel ook de bijnaam „vogeleiland“ opgeleverd. Hier hebben ook een paar zeer bedreigde soorten, zoals de scholekster en de kleine mantelmeeuw, een geschikt gebied om zich terug te trekken.

Met de auto en de veerboot naar Texel en het vakantieappartement

De meest gebruikelijke manier om bij het vakantiehuis op Texel te komen, is met de eigen auto. De routes zijn verschillend, afhankelijk van waar men vandaan komt. Vanuit de provincies Groningen en Friesland kunt u via de Afsluitdijk bij het IJsselmeer naar Noord-Holland. Vanuit de regio Arnhem en Nijmegen gaat u richting Amsterdam en verder naar het noorden richting Den Helder.

Texel zelf bereikt u dan vanuit Den Helder na twintig minuten varen met de veerboot. Eenmaal in Den Helder aangekomen wordt de weg naar de veerboot bewegwijzerd. De veerboot vaart tussen 6.30 uur tot 21.30 uur elk uur naar Texel. Reserveren is normaal gesproken niet nodig.

Treinreizigers komen via het station in Den Helder bij hun bestemming. U kunt er qua reistijd beter wel rekening mee houden dat u hier of daar over moet stappen.
 

 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 8 personen

  Objectnr. 1398527
  + 4 accommodaties
  vanaf EUR 1.375
  voor 1 week
  Ca. 150 m², 4 slaapkamers, 2 badkamers, Huisdieren niet toegestaan, tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, zee ca. 1,2 km
  Bij dit complex horen nog ander 4 andere objecttypes met 4 accommodaties
  meer weergeven
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Appartement voor max. 4 personen

  Objectnr. 1616130
  + 1 accommodatie
  vanaf EUR 306
  voor 1 week
  Ca. 45 m², 2 slaapkamers, 1 badkamer, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), tv, wifi, vaatwasser, niet-rokenobject, zandstrand ca. 3 km,
  Bij dit complex hoort nog 1 ander objecttype met 1 accommodatie
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 8 personen

  Objectnr. 1630946
  vanaf EUR 1.233
  voor 1 week
  Ca. 160 m², 4 slaapkamers, 2 badkamers, huisdieren zijn toegestaan (max. 2), kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 1,3 km,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 4 personen

  Objectnr. 1547044
  + 4 accommodaties
  vanaf EUR 803
  voor 1 week
  Ca. 97 m², 2 slaapkamers, 2 badkamers, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 400 m, sauna,
  Bij dit complex horen nog ander 4 andere objecttypes met 4 accommodaties
  meer weergeven
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Studio voor max. 2 personen

  Objectnr. 1601422
  + 4 accommodaties
  vanaf EUR 622
  voor 1 week
  Ca. 34 m², 1 badkamer, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), tv, wifi, vaatwasser, strand ca. 700 m
  Bij dit complex horen nog ander 4 andere objecttypes met 4 accommodaties
  meer weergeven
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 6 personen

  Objectnr. 1630948
  vanaf EUR 1.064
  voor 1 week
  Ca. 140 m², 3 slaapkamers, 2 badkamers, huisdieren zijn toegestaan (max. 2), kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 1,3 km,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 8 personen

  Objectnr. 1630944
  vanaf EUR 1.325
  voor 1 week
  Ca. 160 m², 4 slaapkamers, 2 badkamers, Huisdieren niet toegestaan, kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 1,3 km, sauna,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 8 personen

  Objectnr. 1629142
  vanaf EUR 1.262
  voor 1 week
  Ca. 160 m², 4 slaapkamers, 2 badkamers, Huisdieren niet toegestaan, kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 1,3 km,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 6 personen

  Objectnr. 1630945
  vanaf EUR 1.132
  voor 1 week
  Ca. 140 m², 3 slaapkamers, 2 badkamers, Huisdieren niet toegestaan, kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, strand ca. 1,3 km, sauna,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 8 personen

  Objectnr. 1225576
  vanaf EUR 1.746
  voor 1 week
  Ca. 100 m², 4 slaapkamers, 4 badkamers, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), kabel-tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, zee ca. 1 km,
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Appartement voor max. 2 personen

  Objectnr. 1342966
  vanaf EUR 485
  voor 1 week
  Ca. 50 m², 1 slaapkamer, 1 badkamer, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), kabel-tv, wifi, strand ca. 1,5 km
 • De Koog, Noord-Holland (Texel)

  Vakantiehuis voor max. 6 personen

  Objectnr. 1598886
  vanaf EUR 1.435
  voor 1 week
  Ca. 100 m², 3 slaapkamers, 2 badkamers, huisdieren zijn toegestaan (max. 1), tv, wifi, wasmachine, vaatwasser, zee ca. 1,5 km, sauna,
PGRpdiBjbGFzcz0iaGlkZSI+CQkJCTxpbWcgaGVpZ2h0PSIxIiB3aWR0aD0iMSIgc3R5bGU9ImJvcmRlci1zdHlsZTpub25lOyIgYWx0PSIiIHNyYz0iLy9nb29nbGVhZHMuZy5kb3VibGVjbGljay5uZXQvcGFnZWFkL3ZpZXd0aHJvdWdoY29udmVyc2lvbi8xMDQwOTY2MDMwLz92YWx1ZT0wJmFtcDtndWlkPU9OJmFtcDtzY3JpcHQ9MCZkYXRhPXBhZ2VJZCUzRHNlYXJjaFJlc3VsdHMlM0J0cmF2ZWxDb3VudHJ5SWQlM0ROTCUzQmxhbmd1YWdlJTNEbmwiIC8+PC9kaXY+Cgo=