Inloggen
Blogbericht van 24-09-2010

De eeuwige lente


Tussen Teneriffe en Fuerteventura ligt het zonnige eiland Gran Canaria. Indien u op vakantie gaat naar de Canarische eilanden, brengt u uw vakantie eigenlijk in Spanje door. Geografisch gezien, bent u echter op vakantie in Afrika. Tenslotte ligt het eiland slechts 100 km van de afrikaanse kust vandaan. Met gemiddeld 22 graden heerst er dankzij de gunstige passaatwinden ook in de winter een mild en aangenaam klimaat. Het eiland is het hele jaar door een favoriete vakantiebestemming en heeft door de bijna 300 zonnedagen per jaar de bijnaam „eiland van de ewige lente“ gekregen. Vanuit Midden-Europa kunt u dus heel snel binnen vier à vijf vlieguren het kerstfeest op het strand vieren. Maar niet alleen badgasten en waterratten zijn onder de indruk van dit canarische eiland, ook natuurliefhebbers. Hier vindt u net zoveel verschillende soorten landschappen als op een heel continent.

Atraveo heeft meer dan 220 vakantiehuizen en –appartementen voor u, zowel moderne als traditionele, van eenvoudig tot luxe. Vrijstaande huizen op een afgesloten perceel zijn net zo gemakkelijk te vinden als appartementen in een vakantiecomplex, veel daarvan zijn met zwembad.

Een bijzonder natuurreservaat

Op geen andere plek vindt men op een oppervlakte van 1532 km², waarvan er zo’n 43% beschermd is, zo’n overdadige en veelvuldige vegetatie als op Gran Canaria. Ontstaan door een serie vulkaanuitbraken ongeveer 14 miljoen jaar geleden, is Gran Canaria ook vandaan nog gekenmerkt door vulkanen en bezienswaardige ravijnen. Dit vakantiehuis in Bandama, ligt direct aan de spectaculaire vulkaan Caldera de Bandama, één van de grootste kraters van de wereld. Vanaf de 12 km verderop gelegen hoofdstad Las Palmas leidt een fietsroute door de wilde natuur hierheen.

Zandduinen bij Maspalomas
Zandduinen bij Maspalomas

Een bijna 2000 meter hoge berg deelt het eiland in twee helften. Terwijl het beeld van het eiland in het noorden door kleine stranden en idyllische baaien wordt gekenmerkt, overheersen in het zuiden lange stranden en een uitgewogen klimaat zoals bijvoorbeeld in Playa del Ingles. Grandioos is hier het uitzicht op de 40 meter hoge duinen van Maspalomas, die een goudkleurige streep uit zand vormt en een beetje Sahara-feeling geeft. In het noorden echter lijkt het net een ander continent. Het suptropische klimaat en de verscheidenheid aan planten, die op geen andere plek ter wereld te vinden is, maken deel uit van deze regio.

Opmerkelijk:  zo’n 600 van de in totaal 2000 plantensoorten op Gran Canaria vindt u nergens anders. Ver weg van de kust kunt u dit indrukwekkende en vruchtbare landschap bijvoorbeeld vanuit dit vakantiehuis ontdekken. Het eilandgevoel gaat ook in het binnenland niet verloren, want de zee blijft zichtbaar.

De zonsondergang tegemoet zeilen
De zonsondergang tegemoet zeilen

Sport en plezier op Gran Canaria

Waterratten vinden op Gran Canaria een echt eldorado. Vanwege de ideale temperatuur het hele jaar door, krijgt het eiland vaak jaloerse blikken uit de hele wereld. Watersport wordt overal aan de kust uitgeoefend. Ideale voorwaarden om te surfen en te duiken biedt het noordwesten bij Galdar. Als mekka van de europese visserij wordt de toeristenplaats Puerto Rico genoemd. Op kleine vissersboten worden er bijna elk uur uitstapjes om te vissen of om dolfijnen of walvissen te bekijken georganiseerd. Zeilliefhebbers uit de hele wereld worden jaarlijks naar dit canarische eiland gelokt, om de ideale voorwaarden van de atlantische oceaan te benutten.

Tip: In Las Palmas, bekend om het zeilen, vindt elk jaar in november de internationale zeilregatte „Atlantic Rally vor Cruisers“ plaats. De eindbestemming is heel traditionieel de caribische antillen.

Om de dag sfeervol af te ronden adviseren wij het nachtleven in het zuidwesten van het eiland. Vooral voor alleenstaande en stelletjes valt er ook buiten het hoofdseizoen tussen mei en oktober veel te beleven. Terwijl aan de Playa del Ingles feestende toeristen tot ´s ochtends vroeg doorgaan, vindt men in Las Palmas snel contact met inheemse „Canarios“.

Papas arrugadas
Papas arrugadas

De Canarische keuken

De traditionele spaanse keuken neemt ook grote invloed op de menukaarten van Gran Canaria. Als basis van de typische canarische keuken zijn vooral verse groente, vruchten en vis, bereidt met veel knoflook en olie. Eén van de bekendste gerechten van het eiland is de „Papas Arrugadas“, een aardappel gekookt in zoutwater. In combinatie met de „mojo-picon“ (scherpe saus) of met „mojo verde“ (groene saus) ontstaat er een onvergetelijke smaak. „Het smaakt me goed“ wordt in het restaurant al bij de bestelling aangekondigd. Zo is namelijk de vertaling van „Bienmesabe“, een traditioneel desert uit een combinatie van honing, amandelsaus, eieren en rum.

Vakantiecomplex aan de kust
Vakantiecomplex aan de kust

Een eilandenparadijs met veel afwisseling

Kindvriendelijke en vlak aflopende stranden zijn uitstekend geschikt voor een familievakantie op Gran Canaria. Een opwindende kamelentocht door de duinen van Maspalomas wordt een onvergetelijk avontuur voor de hele familie. Voor een daguitstapje zijn de omliggende eilanden Teneriffe en Fuerteventura ideaal, deze zijn met de veerboot binnen een uur bereikbaar.

De prijs voor vakantiehuizen op Gran Canaria liggen op spaans niveau. Voor een goed ingericht vakantiehuis voor 4 personen met eigen zwembad wordt in oktober ongeveer 800 tot 1200 euro per week berekend. Vakantie appartementen met een gemeenschappelijk zwembad zijn goedkoper, voor ongeveer 450 tot 600 euro te huur, zoals bijv in dit vakantiecomplex – inclusief een fantastisch uitzicht vanaf het terras.