Inloggen
Blogbericht van 22-10-2010

American way of vakantiehuis


Duik in de American Way of Life en vier je vakantie in een vakantiehuis in de Sunshine State! In Florida biedt atraveo keuze uit 174 vakantieobjecten, bijna allemaal met zwembad. Het schiereiland Florida heeft veel gezichten: gevaarlijke alligators in de Everglades, pure ontspanning aan het blauwe sprankelende water langs de Keys of gezellig druk stadleven middenin Miami! Zo biedt Florida naast strandvakantie aan de kilometerlange zandstranden van de oost- en westkust, plezier voor de hele familie tijdens een bezoekje aan de vele beroemde pretparken in Orlando en nodigt u uit voor uitgebreide shoppingdagen in de grootste outlet mall in Fort Lauderdale.

 

Central Florida – op bezoek bij Mickey Mouse

Ver van de kust in het binnenland staat Florida bekend om zijn citrusvruchten, het grote avonturenland van Walt Disney en de op één na grootste paardenfokkerij van America, in Ocala. Het Ocala National Forest geeft de mooie natuur van Florida weer – dennebossen, dwergeikenstruiken en veel delfstofbronnen kunnen onderweg worden bewonderd. Indien u een vakantiehuis in deze regio zoekt, dan adviseren wij de stad Kissimmee, ten zuiden van Orlando, dit is een goed uitgangspunt voor een bezoekje aan de talrijke parken in de omgeving – Sea World, Universal Studios, Walt Disney World.


Alligators in de Everglades
Alligators in de Everglades

Everglades – alligators jagen in het zuiden van Florida

In de Everglades, sinds de jaren 50 verklaart tot natuurbeschermd gebied, zijn alligators, pelikanen, poema's en andere wilde dieren thuis. U mag derhalve nooi alleen op pad gaan door dit moerassig gebied, maar kunt beter deelnemen aan een georganiseerde tocht. Populair zijn vooral de air boat tochten – in 30 minuten met vol gas over het reusachtige marschlandgebied. Iets rustiger is het tijdens een rangertocht, die in de wintermaanden veelvuldig wordt aangeboden. Wij adviseren voor een bezoekje aan de Everglades minimaal een dag in te plannen.


Oostkust – omspoeld door de atlantische oceaan

Van de First Coast tot de Gold Coast verloopt op 560 kilometer de oostkust van Florida. Mondaine steden zoals Palm Beach of Fort Lauderdale, gekke steden zoals Daytona Beach of wetenschappelijke steden zoals Cape Canaveral – de steden aan de oostkust zijn veelvuldig en bieden zowel jong als oud een rijk repertoire aan amusement, cultuur en ontspanning.


Ocean Drive in Miami
Ocean Drive in Miami

Miami – zien en gezien worden

Miami heeft veel gezichten – grote kruisvaartschepen in de haven, pastelkleurige huizen in het Art Deco District en luxe limousines aan de Ocean Drive. Begin uw bezoek aan Miami in het Art Deco District, dat bekend staat om de typische pastelkleurige gebouwen uit de jaren 30 en 40 en flaneer dan verder langs de Ocean Drive – onder het motto zien en gezien worden! Bekend vanwege het nachtleven lokken bars en clubs van de Ocean Drive veel beroemdheden aan. Luxe limousines en sportwagens komen hier niet zelden voor. Na de drukte kunt u een rustige wandeling maken op de kilometerlange boulevard direct langs het witte zandstrand, die direct achter de Ocean Drive begint. De grootste kruisvaarthaven van de wereld, waar de grote luxe kruisvaartschepen in- en uitvaren, moet u ook hebben gezien. Bezienswaardig is het in- en uitvaren en het keren van deze grote schepen in de haven, het beste kunt u dit zien vanaf het Watson Island Park.

Tip: in Miami vindt u overwegend appartementen en studio's. Indien u echter liever uw vakantie in een typische americaanse villa wilt doorbrengen, dan moet u iets buiten Miami gaan kijken!


Cape Canaveral – ruimtevaartstation in het natuurpark

Omgeven door een beschermd natuurgebied ligt het beroemde ruimtevaartstation „Kennedy Space Center“, waar vandaan de Nasa satellieten en spaceshuttles de ruimte in schiet. Tijdens een 2-uur durende bustocht rijdt u onder andere langs de lanceerbasis, het Assembly Building (hier worden de spaceshuttles gemonteerd) en het International Space Station Center, waar u door een spaceshuttle kunt lopen. Wie niet bang is voor een lange wandeling, kan na het bezoekje aan het Space Center nog het natuurgebied in lopen, want hier vindt u lange en weinig bezochte stranden.


Westkust – aan het warme water van de golfstroom

De westkust van Florida ligt aan de Golf van Mexico en is verdeeld in meerdere kleine baaien, de witte stranden en lage golven zijn ideaal voor beginnende surfers en rustzoekenden, dit in tegenstelling tot de sterker bevolkte oostkust. De bekendste steden zijn Fort Myers en Cape Coral, maar ook het luxe Naples heeft het een en ander te bieden!


Fort Myers, Pine Island en Sanibal Island

Fort Myers heeft zijn bijnaam „City of Palms“ te danken aan de uitvinder Thomas Edison, die de McGregor boulevard ooit heeft beplant met cubaanse palmen. Het 11 kilometerlange zandstrand van Fort Myers Beach lokt in de avonduren talrijke mensen naar het strand om de kleurrijke zonsondergang te bewonderen. Absoluut de moeite waard zijn ook uitstapjes naar de eilanden Pine Island en Sanibal Island, waar u rust en ontspanning vindt. Het subtropische Pine Island beschikt over reusachtige citrusplantages en hier heerst door de vele pastelkleurige huizen in Matlache een caribische sfeer. Wie een bezoekje brengt aan Sanibal Island kan ook direct een bezoekje aan het naastliggende eiland Captiva Island inplannen. Deze eilanden nodigen u uit om uitgebreid schelpen te zoeken, want hier worden dagelijks 400 verschillende soorten schelpen op het strand aangespoeld. Alle twee de eilanden kunt u moeiteloos met de auto bereiken, echter de brug naar Sanibal Island is niet gratis. Zin gekregen in een Florida vakantie? Dan bekijk eens deze typisch americaanse bungalow met een reusachtige tuin direct aan het kanaal met aanlegsteiger en zwembad in Cape Coral. Of toch liever dit appartementencomplex met directe toegang tot het strand op Anna Maria Island – ga gewoon eens op zoek naar uw perfecte strandhuis!


Ontspanning aan de stranden van Florida
Ontspanning aan de stranden van Florida

Met dolfijnen zwemmen in de Keys

De Florida Keys is een archipel van eilandjes bestaande uit kalkstenen en koralen, die ongeveer 150 mijlen (ca. 241 km) de Golf van Mexico inloopt. 42 bruggen verbinden de afzonderlijke eilanden met elkaar, waarbij Key West het zuidelijkste eiland is. Daar ligt ook het zuidelijkste punt behorende tot USA – van hieruit is het nog slechts 90 mijlen (ca. 145 km) naar Cuba.
Een onvergetelijke vakantie belooft het zwemmen met dolfijnen. Door een gewone ontmoeting in het water of samen met een trainer – in de Keys zijn er verschillende mogelijkheden een dolfijn van dichtbij te zien. En als u al in de Keys bent, dan moet u in ieder geval een duik- of snorkeltocht voor Key Largo maken, het grootste eiland van de Keys. In het John Pennekamp State Park, een groot natuurgebied met mooie koraalriffen, worden snorkelcursussen en tochten met glazen boten aangeboden.


Key Lime Pie
Key Lime Pie

Culinarisch – typisch floridiaans

Als je aan amerikaans eten denkt, dan denk je direct aan hamburgers en donuts. Maar hebt u weleens van deze typische floridiaanse specialiteiten gehoort?
  • Key Lime Pie: citroentaart uit „Key Limes“ (zure, gele limette) van de Keys
  • Mahimahi: zoet smakende goudmakreel
  • Hush Puppies: knapperige kroketten gemaakt van maismeel, vaak geserveerd bij gefritteerde vis, oesters of mosselen
Of wat vindt u van een americaanse barbecue? Veel vakantiehuizen, zoals bijvoorbeeld deze vakantievilla in Fort Myers, beschikken over een barbecue, die u uitnodigt voor uitgebreide smulavonden met verse vis en sappige biefstukjes.


Met een huurauto op ontdekkingsreis

Om de staat Florida volledig te ontdekken, adviseren wij een huurauto te nemen en behalve de West- en Oostkust ook naar Central Florida te gaan! De beste reistijd voor een vakantie in Florida is van oktober tot april, omdat de temperaturen al aangenaam warm zijn en er maar weinig regendagen zijn. Zo zakt de temperatuur zelfs in december in Miami niet onder de 25°C.