Inloggen
strand Costa Blanca
Blogbericht van 07-10-2009

Vamos a la playa

De kuststrook van de Costa Brava en de Costa Blanca overtuigen door hun grote verscheidenheid en hun ontelbare stranden. Een vakantiehuis in Spanje direct aan zee of een appartement met zeezicht in één van deze bekende kuststeden is zowel voor gezinnen en stelletjes als ook voor jongeren en kleine kinderen interessant. In Spanje vindt u wat uw hart begeerd voor een ideale strandvakantie. Lange zandstranden, de kinderen spelen op het strand onder een stralend blauwe lucht en de ouders kunnen heerlijk genieten van de zon, rust en ontspanning. Een afkoeling in zee, een heerlijk ijsje of heerlijk zonnebaden op een relaxte ligstoel. Er zijn veel stranden met een blauwe vlag, een kwaliteitskeurmerk voor bijzonder schoon water, wat elk jaar wordt gecontroleerd.

Een aangename afwisseling biedt het veelzijdige culturele leven van Spanje. Ook feestvierende en nachtmensen komen niet te kort. De discotheken gaan na middernacht open en sluiten vaak pas in de ochtenduren. Hier begint men de dag ´s avonds met een heerlijk diner of een gezellig bezoekje in het café, voordat de nacht tot dag wordt.

Wie meer houdt van rust en ontspanning, kan het beste in het voorjaar of in de herfst hier op vakantie gaan. Dan zijn de kuststroken zo goed als leeg en de temperatuur is ook net iets lager dan in de hete zomermaanden.

Costa Brava – de "wilde kust"

Met het oog op de rotsachtige kust en de fleurig onderverdeelde landschap, die met talrijke pijnboombossen is begroeid, wordt deze kuststrook ook „de wilde kust“ genoemd. Men zou echter ook kunnen denken, dat deze naam meer te maken heeft met het nachtleven in deze regio…

Eén van de grootste badplaatsen aan de Costa Brava is Lloret de Mar met een kuststrook van ca. 7 kilometer. Maar Lloret de Mar is meer dan alleen strand en zon, want deze stad heeft ook cultureel veel te bieden met zijn middeleeuwse burchten en iberische vestingen.

De keurige en interessante vakantieplaats Empuriabrava is aan het Muga-Delta gebouwd. Dit is een uitgebreid netwerk van kanalen en honderden witte vakantiehuizen met privé aanlegsteigers.

Het maakt niet uit of u slechts enkele dagen in de Costa Brava doorbrengt of een lange vakantie plant, u mag iniedergeval de rotsachtige baaien in Begur en Palafrugell niet missen, waar de Costa Brava haar naam aan te danken heeft. Ook de vismarkten in Blanes en Roses zijn een bezoekje waard. De Costa-Brava-ervaring bij uitstek is een uitgebreide zonvakantie op het strand, u kunt echter ook sportief worden. Surf-, waterski- en zeillessen worden in bijna elke badplaats aangeboden. Voor iets rustiger waterplezier kunt u ook waterfietsen, luchtbedden en kano’s huren.

Indien u zich wilt terug trekken van al die drukte in de kustplaatsen, kunt u terecht in de iets verder van de kust liggende bossen. In de omgeving van Sant Pere Pescador is de natuur beeldschoon. Het natuurreservaat Aiguamolls de l’Emporda met de kustlagune, zoutwaterweilanden en duinen is niet alleen een broedplaats voor veel watervogels, maar is ook belangrijk voor de fruitteelt. Hier kunt u een quadtoer maken door de heerlijke natuur. Uiteraard speelt hier het behoud van de natuur een grote rol.

Costa Blanca – de "witte kust"

De „witte kust“ heeft zijn naam te danken aan de traditioneel witgeverfde huizen in het achterland. Maar ook de lange witte zandstranden zijn voor de Costa Blanca een karakterkenmerk.

De bekendste stad is waarschijnlijk Benidorm, ook wel het Spaanse Manhattan genoemd. Aangetrokken door de baaien en het eindeloze aanbod voor nachtmensen trekt dit centrum elk jaar 4 miljoen toeristen aan. Eveneens een favoriete vakantieplaats is Calpe, die aan de voet van een in de zee liggende stijle vulkaanrots ligt. Hier vindt u bij atraveo meer dan 500 vakantie-accommodaties.

Veel plaatsen proberen hun typische karakter te behouden. Zo ook Denia, een stad vol levenskracht en kleur. Op een heuvel liggen de ruïnes van een burcht, waarvan men een fantastisch uitzicht over de stad en over de jachthaven heeft. Een kleine vissershaven maakt het stadbeeld compleet. Als ´s avonds de vissers terugkomen van zee, kan men het spektakel van de visbeurs bekijken. De hier aan land gebrachte langoesten zijn ver over de stadsgrenzen bekend.

Een bijzonder interessant uitstapje is het park El Palmeral in Elx, het grootste palmbos van de wereld met meer dan 200.000 palmen, waarvan men uit de verte denkt, dat het een gewoon bos is. Een afwisselende en spannende dag met het hele gezin biedt het pretpark Terra Mitica in Benidorm. Terra Mitica, het grootste pretpark aan de Costa Blanca is ingedeeld in thematische gebieden zoals Egypte, Rome, Griekenland, Iberië en de eilanden. Het highlight van het park is de reusachtige houten achtbaan Magnus Colossus, die met een lengte van meer dan 1 kilometer de grootste achtbaan in het Middellandse zeegebied is. Wie hoogtevrees heeft, kan beter de stuntshows met paardenrace en gladiatoren in de grote openlucht arena van het park bezoeken.