Inloggen
Caorle
Blogbericht van 16-04-2009

Bruisend strandleven aan de adriatische kust


De italiaanse adriatische kust, van Grado in het noorden tot Cattolica in het zuiden, overtuigt door kilometerlange zandstranden. Gezinnen met kinderen vinden hier alles wat nodig is voor een geslaagde strandvakantie. Vlak afdalende stranden voor de kleintjes, ligstoelen voor de ouders. Kinderen kunnen gevaarloos in het water spelen en zandkastelen bouwen, terwijl hun ouders heerlijk genieten van de zon. Maar niet alleen het strandleven is voor de kinderen interessant, talrijke thema- en aquaparken bieden aan de adriatische kust een aangename afwisseling. Echt eenzaam zult u in deze vakantieregio niet zijn, daarvoor is er voldoende contact met mensen ter plaatse. Rustig is het hooguit in de lente of in de herfst. Het nachtleven speelt een grote rol, want in elke badplaats aan de adriatische kust is een uitgaancentrum met discotheken, bars, cafés, bistro's en restaurants.

Terwijl Rimini en Cesenatico bekende badplaatsen zijn, zijn de plaatsen Bibione, Caorle, Lignano, Rosolina Mare en Lido di Jesolo bij atraveo-klanten het meest populair. Wij hebben voor u honderden klantbeoordelingen over deze plaatsen bekeken en presenteren hier de top 5 badplaatsen:

Bibione

Met afstand de meest populaire badplaats is Bibione. Meer dan 38% van alle adria-vakantiegangers kozen 2008 voor deze plaats, vooral vanwege het grote aanbod aan goedkope vakantiehuizen en –appartementen. Zeker is Bibione ook interessant vanwege de zandstranden over een lengte van 15 kilometer en de gunstige ligging naar de stad Venetië (ca. 75 km). De klantbeoordelingen geven dit eveneens weer: „Deze badplaats is fantastisch! De zee en het strand zijn geweldig! Alles wat u nodig hebt, kan ter plaatse worden gekocht. Op het strand zijn voldoende ligstoelen en er is voldoende zand!“

Caorle

In deze plaats presenteert atraveo meer dan 25 top-accommodaties, zo bijv. een vakantie-appartement in het complex. Caorle heeft zijn oorspronkelijke sfeer behouden, net als in een vissersdorpje wandelt men door de haven en kunt u er verse vis kopen voor een gezellige culinarische avond in uw vakantiehuis. Een bezoekje waard is ook de Lagune van Caorle. Hemmingway was toendertijd al gefascineerd en schreef erover in één van zijn boeken.
 

Italiaanse adriatische kust

Lignano

Gelegen op een zandtong, is Lignano zonder twijfel qua natuur een favoriete bestemming. Watersport, uitstapjes naar de grootste vismarkt in de regio in Marano Lagunare, aquasplash – een waterpark voor kinderen netals het Lunarpark bieden alles voor een perfecte strandvakantie. Bovendien beschikt Lignano over één van de grootste speelvelden voor beachvolleybal, beach soccer en beach rugby aan de gehele adriatische kust. Volgens de beoordeling van een enthousiaste gast, komen ook onze gasten met snuit niets te kort: „De plaats is erg mooi, zo mooi, dat we volgend jaar terug komen, ik zou kunnen zeggen, voor hondebezitters erg aan te bevelen. Ontspanning voor mens en dier!!“

Rosolina Mare

„Deze plaats is erg toeristisch, wat bij onze boeking niet helemaal duidelijk was. Wij hadden bij aankomst iets heel anders verwacht, meer zo’n klein vissersdorpje.
MAAR we hebben gemerkt, dat Rosolina Mare ook voordelen heeft, vooral als je met kinderen op vakantie gaat. Er zijn heel veel attracties voor kinderen, van luchtkussens tot speeltuinen enz. Er is van alles. Bovendien zijn de meeste mensen erg attent en vriendelijk tegenover kinderen. Daarover waren wij erg enthousiast.“ De plaats Rosolina Mare ligt aan de noordelijke punt van de Podeltas en de schitterende omgeving kan perfect met de fiets of met de boot worden verkend.

Lido di Jesolo

Dit is de perfecte vakantiewereld – een typische toeristische badplaats. Meer dan 8 km strandpromenade langs de kustplaatsen en ontelbare boetiekjes, souvenierswinkeltjes en bistro's vullen het geheel aan. Een gast adviseert: „Ideaal voor jonge gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Zonder kinderen is Grado of Caorle beter geschikt.“

atraveo biedt alle reizigers, zowel met vrienden, gezinnen met kinderen als ook verliefde echtparen, die op zoek zijn naar een vakantie met „thuisgevoel“, meer dan 5.000 accommodaties aan de italiaanse adriatische kust.

Meer plaatsen aan de adriatische kust:

Vakantiewoningen in Cavallino

Appartementen in Rimini

Accommodaties in Venedig

Objecten in Vieste