Inloggen
Oud en nieuw in een vakantiehuis
Blogbericht van 16-08-2018

Boek nu: een vakantiehuis met oud en nieuw

Heeft u al plannen voor oud en nieuw? Of het nu met familie, vrienden of heel romantisch met zijn tweeën is – wees er snel bij en verzeker u nu al van uw vakantiehuis met de jaarwisseling! 

Van de beste vakantiehuizen en -appartementen voor een vakantie met oud en nieuw blijven er week na week minder over. Tip: Aangezien de meeste accommodaties van zaterdag tot zaterdag verhuurd worden en oudejaarsdag dit jaar op een maandag valt, is 29-12-2018 de meest gebruikelijke aankomstdag met de ruimste keuze voor een vakantie tijdens de jaarwisseling.

Zon, strand en ... oud en nieuw?

U wilt met oud en nieuw de regenjas thuislaten en al helemaal geen dikke winterschoenen dragen? Een beetje zon en een lichte zeebries met de jaarwisseling zou u bijzonder goed doen? Plan uw perfecte overgang naar het nieuwe jaar dan gewoon in een vakantiehuis met eigen zwembad of in een vakantieappartement pal aan het strand op de Canarische Eilanden of op Cyprus. Het is maar een stukje vliegen en de temperatuur is er ook tijdens de jaarwisseling zeer aangenaam.

Geen vuurwerk, maar kansspelen – zo brengen de Cyprioten oudejaarsnacht door. Degene die verliest, heeft in het nieuwe jaar toch nog wat gewonnen, want elk verloren spel brengt de verliezer in het volgende jaar – zo zegt men – in ieder geval geluk in de liefde.

Vakantiehuis voor maximaal 6 personen aan de westkust
Vakantiehuis voor maximaal 6 personen aan de westkust | met oud en nieuw € 533 / week

 

Als u voor een vakantie in een vakantiehuis op de Canarische Eilanden kiest, leert u eventueel het gebruik kennen, hoe de inwoners bij elke van de twaalf klokslagen om middernacht een gelukswijndruif eten. Als de twaalf “uvas de la suerte” bij de laatste klokslag opgegeten zijn, zullen de wensen voor het nieuwe jaar in vervulling gaan.

Vier oud en nieuw in een finca met zeezicht of zwembad op Tenerife, Gran Canaria en Co. zoals de inwoners doen: of buiten op het eigen terras van het vakantiehuis met een uitgebreid diner met familie, vrienden of met goede muziek in een van de discotheken waarvan er in de grotere plaatsen genoeg te vinden zijn.

Vakantiehuis voor maximaal 4 personen in Maspalomas
Vakantiehuis voor maximaal 4 personen in Maspalomas | met oud en nieuw vanaf € 2.499 / week

Oud en nieuw in Oostenrijk of Zwitserland

Wie oud en nieuw al eens in de bergen in een gezellige, authentieke berghut doorgebracht heeft, weet waarop hij of zij zich kan verheugen. Samen met vrienden, familie of uw partner kunt u de feestelijkheden rond de jaarwisseling heel eenvoudig met een ontspannen korte vakantie in een vakantiehuis of een vakantieappartement combineren. Accommodaties in Oostenrijk of Zwitserland zijn daar uiterst geschikt voor.

Als u naar Oostenrijk gaat, zou u de tradities rond de jaarwisseling eigenlijk niet mogen missen.  Terwijl in Wenen om middernacht de kerkklokken van de Stephansdom luiden en het traditionele nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker op ontelbare televisies over de hele wereld te zien is, is het in de landelijke hoeken van Oostenrijk een drukte van belang in de straten van de dorpen met mensen met indrukwekkende maskers en uitgerust met bellen. Deze zogeheten Krampus- of Perchtenläufe zouden de boze wintergisten verdrijven.

Ver weg van het spektakel kunt u in een vakantiehuis in de Oostenrijkse  echter ook in alle rust met lekker racletten of fonduen en met spellen of muziek ook de jaarwisseling vieren. Als u liever wat meer leven in de brouwerij heeft: kies dan voor een vakantieappartement in Wenen en vier op het raadhuisplein voor de Stephansdom uw unieke jaarwisseling.

Ook in Zwitserland worden met oudjaar, ongeveer zoals in Oostenrijk, door zogeheten „Silvester-Kläuse“ - mensen met maskers, hoeden en in klederdracht – met luid jodelende stembanden en luidruchtige trommels de boze geesten verdreven. In Graubünden vindt op de eerste dag van het nieuwe jaar bovendien de traditionele race met geluksvarkentjes plaats. Bij dit jaarlijks terugkerende nieuwjaarsevent rennen 10 geluksvarkentjes voor de titel „geluksbrenger“ van het nieuwe jaar. Dit mag u eigenlijk niet missen als u een vakantiehuis of een vakantieappartement met oud en nieuw in de buurt geboekt heeft.