Inloggen
Vakantie in een vakantiehuis in Nederland
Blogbericht van 05-04-2012

Water, strand, dijken en grachten

De zee, meren en rivieren, kanalen en grachten: Nederland is een paradijs voor mensen die het water lief hebben. Een vakantiehuis dichtbij het water is dan ook de ideale plek om eens lekker te genieten van een maritiem levensgevoel! Bij atraveo hebt u keuze uit ruim 13.500 vakantiehuizen en vakantiewoningen, van een strandvakantie dichtbij huis, een ontspannen bezoekje aan de grachten van Amsterdam tot een actieve visvakantie op het IJsselmeer. Welke soort vakantie u ook verkiest, u kunt in dit land uw hart ophalen want water is er in Nederland in overvloed. Zelfs de geschiedenis van het land is rijk aan water, waarbij vooral de dijken en dammen ervoor zorgen dat het land veilig en droog blijft. Nederland vecht en leeft met water wat zijn sporen in het bijzondere landschap nalaat. Ontdek met ons de mooiste plekken en kom mee naar het land van water, strand, dijken en grachten!

Het Nederlands kustgebied: meer dan alleen een strandvakantie

Veel vakantiegangers reizen af naar het Nederlands kustgebied aan de Noordzee. Dit gebied loopt van de provincies Zeeland in het zuid-oosten, langs Zuid- en Noord-Holland tot aan de Waddeneilanden. Het gebied dat in 1953 deels onder water stond, waar hedendaags de prachtige dijken en grachten te bewonderen zijn en waar kinderen met zandkastelen het strand doen opfleuren. In dit gebied kunt u kiezen uit verschillende soorten vakantiehuisjes, waarbij de afstand tot aan de zee soms maar honderd meter bedraagt. Vooral de vakantiehuizen met zeezicht zijn hier zeer begeerd. Populaire badplaatsen zijn:


In Noord-Holland vindt u ook de badplaats Julianadorp aan Zee dat in februari dit jaar uitgeroepen werd tot 'beste vakantieplaats van Nederland'.

Een vakantie aan het Nederlands kustgebied biedt meer dan alleen een strandvakantie. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende uitstapjes maken naar de steden Vlissingen, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Daarnaast kunt u zich laten inspireren in de techniek waarmee het land zich al eeuwen tegen het water verzet, door een bezoek te brengen aan Neeltje Jans in Zeeland of aan de verschillende deltawerken langs de kust. Meer iets actiever in gedachten? Dit land staat bekend om haar watersportactiviteiten die van zeilen, (kite-)surfen tot aan kanovaren rijken.


De Waddenzee: lopen over het water
Altijd al over een zee willen lopen? Dat kan in het Noorden van Nederland! Verken de waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Texel, Ameland en Schiermonnikoog te voet en laat u inspireren door de prachtige natuur en de rust die deze regio te bieden heeft. Door de wisseling van het getij is het mogelijk om bij eb een overtocht naar de eilanden te maken. Tip: neem warme kleding mee want het kan behoorlijk fris zijn op het wad. Eenmaal aan de overkant aangekomen kunt u heerlijk uitrusten in één van de vele vakantiehuizen die er op de Waddeneilanden te boeken zijn. Dit vakantiehuis bijvoorbeeld op het eiland Texel, staat midden in de duinen met een uitzicht op het water.

Het IJsselmeer: ideaal voor een visvakantie

Het IJsselmeer is een waar paradijs voor de hengelaar. Het grote open water leent zich uitstekend om een of meerdere dagen te vissen. Naast de hoeveelheid verschillende vissen is het vissen op het IJsselmeer een bijzondere ervaring. De uitgestrektheid van dit water is enorm en de natuur is adembenemend. U kunt er voor kiezen om op het meer, vanuit een zeilbootje, uw hengel uit te gooien of gewoon heerlijk ontspannend vanaf de waterkant. Kortom vissen op het IJsselmeer is genieten! Rondom het IJsselmeer zijn er diverse vakantiewoningen boekbaar zoals dit vakantiehuis  in Enkhuizen. Het huis ligt pal aan het water met uitzicht op moderne jachten en historische schepen. Een atraveo klant die hier zijn vakantiedagen doorbracht beoordeelde deze vakantiewoning als volgt: ''Geweldige locatie aan de haven''.

Daarnaast is het aan het IJsselmeer gelegen Volendam een bijzondere plek om tot rust te komen. Deze plaats werd in 2011 uitgeroepen tot 'beste vakantieplaats van Nederland'. De typische houten huizen, de grachten en vooral de bijzondere ligging direct aan het IJsselmeer overtuigen de bezoeker met gezelligheid en een maritieme sfeer.


Amsterdam: een vakantie op het water

Talloze grachten, gondels, vele bruggen en het gezellige stadsleven doet veel mensen denken aan Venetië. Amsterdam heeft het allemaal en wordt vandaar ook wel het ''Venetië van het Noorden'' genoemd. In de grachten kunt u zichzelf, net als in Venetië, in gondels laten vervoeren of er zelf een huren. De grachten met de prachtige herenhuizen en hun mooie gevels, geven de stad een uniek karakter. Naast de verschillende vakantiehuizen in het centrum van de stad, is het ook mogelijk om op een ware woonboot vakantie te verbrengen in Amsterdam. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze woonboot voor 4 personen?


Het Rijngebied: van Arnhem tot aan Rotterdam en Hoek van Holland

Vanuit Duitsland komt de Rijn bij Spijk, Nederland binnen. Vanuit daar stroomt deze rivier dwars door het land richting Rotterdam om uiteindelijk in de Noordzee uit te monden. Het stroomgebied tussen deze twee steden is naast een belangrijke handelsroute ook een touristische trekpleister. U vindt hier namelijk de wereldberoemde poldermolens van Kinderdijk. Bij vele bestaat het misverstand dat deze molens gebruikt worden om er iets mee te produceren, terwijl deze molens uitsluitend gebruikt worden om het overtollige water weg te pompen en zo de voeten droog te houden.

U heeft naast een bezoek te brengen aan de molens ook zelf de mogelijkheid om in een echte molen te verblijven. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze molen, met uitzicht op de wijde omgeving? Een bezoek aan Rotterdam is daarnaast zeker de moeite waard, de stad met een van 's werelds grootste havens en een gezellige binnenstad.

De Maas: zuidelijke flair aan de grens met België en Duitsland
Een heel ander beeld dan het kustgebied of het overheersende vlakke landschap vindt u in Limburg. Alleen in het uiterste zuiden van de provincie bevinden zich de heuvels tot ruim 300 meter hoogte, daar waar de Maas het land binnenstroomt. Aan cultuur ontbreekt er niets in en rondom het stroomgebied van de Maas. Maastricht bijvoorbeeld, in het uiterste zuiden van Nederland, is de oudste stad van Nederland direct langs de Maas. Van fijne wandelingen langs historische plekken tot uitgebreid lunchen aan een van de vele terrassen. De ligging in de Maasvallei tussen de heuvels van Zuid-Limburg, op een steenworp afstand van België en Duitsland maakt deze stad een ideale bestemming voor een aangename vakantie. Dit modern ingerichte vakantiehuis voor 4 personen staat pal langs de Maas en beschikt over een eigen bootslip!


Subtropisch zwemplezier in Nederland kan ook

Krijgen uw kinderen nooit genoeg van het heerlijke water en zijn het echte waterratten? In de vele Nederlandse vakantieparken kan het hele jaar door gezommen worden en beschikken ze vaak over een subtropisch zwembad zoals dit vakantiepark in Westerhoven, dichtbij de stad Eindhoven.

Meer inspiratie en tips voor uw vakantie in Nederland vindt u in onze blogbijdragen onder www.atraveo.nl/blog/nederland