Inloggen
Getest door vakantiehuisgasten
Blogbericht van 16-05-2013

Alles loopt vloeiend: Liquid Search en IBE5

Met de grote relaunch voeren we niet alleen een nieuw design, maar ook een nieuwe boekings- en zoekfunctie in. Het doel: uw zoektocht naar een vakantiehuis op het internet nog eenvoudiger en transparanter te maken.

ÔÇ×Niet minder dan de beste vakantiehuis-website op internet te ontwikkelen.ÔÇť, vat atraveo-bedrijfsleider Dirk Froelje het doel samen dat gedurende de laatste maanden bij de ontwikkeling van de nieuwe website centraal stond. Dat resulteerde niet alleen in een nieuw design, maar ook in de IBE5, een nieuw ontwikkelde boekingsmachine met innovatieve functionaliteiten. Alle stappen van de boeking van een vakantiehuis worden hier door een nieuwe front-end-techniek met elkaar verbonden en maken het boekingsproces hiermee eenvoudiger en transparanter. Wij willen u graag in het kort toelichten, wat hierdoor voor u veranderd is als u op zoek gaat naar een accommodatie op de website van atraveo. U bent vanaf nu namelijk altijd maar een paar klikken van het vakantiehuis van uw dromen en daarmee ook van uw volgende vakantie verwijderd.

Liquid Search: de nieuwe zoekfunctie voor uw vakantiehuis

Met Liquid Search, onze moderne zoektechnologie, vindt u snel en eenvoudig de aanbiedingen die precies bij u passen. De tijd, dat men bij de afzonderlijke stappen van het zoeken naar de vakantiebestemming snel het overzicht verloor, is voorbij. Bij ons is het gehele zoekproces vanaf nu op een pagina en met alle relevante service-informatie samengevat: wie bijvoorbeeld op zoek is naar aanbiedingen in Bretagne, ziet op de nieuwe Google-landkaart waar in Bretagne de interessante regioÔÇÖs en vakantieplaatsen liggen en hoe ze heten. Met welke vraag u rekening moet houden in uw vakantieregio, kunt u heel eenvoudig herkennen aan de ge├»ntegreerde kalender: voor iedere week van het seizoen geven we een prognose van de vraag en laten we bovendien zien hoeveel van de aangeboden accommodaties op dat moment nog vrij zijn. Wie qua vakantieperiode flexibel is, kan naar een andere, minder gewilde datum uitwijken en eventueel behoorlijk geld besparen. Tot slot bevelen wij voor iedere regio nog populaire zoekkenmerken aan. Zo ontdekt u bijvoorbeeld dat het in Denemarken echt de moeite waard kan zijn om naar huizen met een sauna en een pool in het huis te zoeken.

Alle kosten in een oogopslag: eindeloze prijstabellen zijn verleden tijd

Wie dan via zijn persoonlijke zoekresultaten het ideale vakantiehuis gevonden heeft, wil eigenlijk alleen nog maar weten hoe hoog de reissom is. Bij vele aanbieders wordt het u dan niet gemakkelijk gemaakt: door alle toeslagen en kortingen, extra kosten en formules voor speciale aanbiedingen kan men heel eenvoudig het overzicht verliezen. Daarom schaffen wij met de invoering van de nieuwe boekingsmachine ook de prijstabellen af. De prijs wordt, voor zover mogelijk, voor de respectievelijke periode en het gekozen aantal personen kant en klaar online berekend en getoond. Absolute transparantie van de kosten is ook een vereiste voor diensten die op verzoek bijgeboekt kunnen worden ÔÇô bijvoorbeeld voor de eindschoonmaak of voor beddengoed. Door de variatie van de afzonderlijke kenmerken, zoals de vakantieperiode of diensten die bij te boeken zijn, ziet u direct  hoe iedere wijziging van invloed is op uw reissom. Op de boekingspagina rekent atraveo bovendien voor u uit welk deel van de reissom vooraf en welk deel ter plaatse betaald dient worden.

Andere features: meer transparantie en comfort

Naast de IBE5 en de Liquid Search kunt u nog meer nuttige functies verwachten. Bij iedere accommodatie wordt bijvoorbeeld aangegeven wanneer deze voor het laatst geboekt werd, vanaf wanneer deze aangeboden wordt en met welke aanbieder atraveo samenwerkt. Als het om een reisorganisatie gaat, verneemt u bovendien hoe en waar de klantenbetalingen verzekerd zijn. Vanzelfsprekend is er voor de klantenbeoordelingen in dit verband ook een bijzondere plaats ingeruimd: beoordelingen over de accommodatie kunnen u bij de keuze van uw vakantiehuis net zo helpen als beoordelingen over de plaats. Om het zoeken nog gemakkelijker te maken, kunt u ook heel eenvoudig afzonderlijke objecten met een klik laten onthouden. Deze worden dan in de rode baan aan de linkerkant getoond en kunnen te allen tijde weer opgeroepen worden. Hier vindt u ook uw laatste zoekopdrachten en de laatst bekeken objecten. Zo verliest u niet het overzicht als u de afzonderlijke aanbiedingen gaat vergelijken.

Getest door vakantiehuisgasten

De innovaties mogen natuurlijk niet ten koste van de gebruiksvriendelijkheid gaan. Gedurende de ontwikkeltijd was het belangrijkste credo voor ons dan ook om af te zien van alles wat niet nodig is en alleen die features te integreren die voor u als vakantieganger zinvol en van voordeel zijn (deze gedachte komt ook tot uitdrukking in ons nieuwe designconcept). Zo is er uitgebreid tijd genomen voor het grondig testen en optimaliseren van alle functionaliteiten van de nieuwe website.

Ook u kunt vanaf nu de nieuwe website van atraveo testen, ontdek de nieuwe features en laat u inspireren voor uw volgende vakantie!