Inloggen
tenerife
Blogbericht van 16-08-2013

Het hele jaar door lente

Als u op vakantie bent op de Canarische Eilanden, brengt u deze eigenlijk in Spanje door - geografisch gezien bent u echter eerder op vakantie in Afrika. Deze eilandengroep, die uit zeven bewoonde en een aantal onbewoonde eilanden bestaat, ligt tenslotte ver verwijderd van het Spaanse vasteland, ongeveer honderd kilometer uit de kust van Marokko en midden in de Atlantische Oceaan.

Aan deze bijzondere ligging danken de Canarische Eilanden hun unieke klimaat, dat het gehele jaar door voor een aangename temperatuur zorgt. In de zomer zorgen de passaatwind en het Azorenhoog ervoor dat het niet al te heet wordt, terwijl het in de winter lenteachtig warm blijft door de relatieve nabijheid van de evenaar en daarmee ook de tropen. Optimale factoren dus voor een geweldige strand- en belevenisvolle vakantie op de Canarische Eilanden.

U hoeft alleen nog maar de moeilijke beslissing te nemen, welk eiland uw voorkeur heeft: atraveo biedt u op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro en La Palma een breed aanbod van meer dan 1600 vakantiehuizen en -appartementen aan.

Alle eilanden maken indruk met hun landschap door hun vulkanische oorsprong en hun unieke natuur, ze hebben mooie stranden, interessante plaatsen en een goede infrastructuur met elk een eigen luchthaven en hebben toch allemaal afzonderlijk hun geheel eigen en bijzondere aantrekkingskracht.

De vulkaan El Teide met zijn 3.718 meter torent uit boven het groene binnenland van het eiland Tenerife.

Sahara?! Nee, duinlandschap bij Maspalomas op Gran Canaria.

Faro de Orchilla - een eenzame vuurtoren op El Hierro.

Vooral de vele kleine plaatsen op de eilanden zijn geschikt voor een ontspannen vakantie met het hele gezin. Maar er is ook genoeg plezier en vertier. Wat dacht u bijvoorbeeld van een appartement in het levendige Maspalomas op Gran Canaria of het kleurrijke Puerto del Carmen op Lanzarote?

Donker strand – kenmerkend voor de Canarische Eilanden – op Tenerife.

Tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden zou u in ieder geval een uitstapje moeten maken naar het binnenland van het desbetreffende eiland. De vulkanische oorsprong van de eilanden heeft voor een indrukwekkend natuurlandschap gezorgd, dat de moeite van het ontdekken waard is. Vooral de steil oprijzende vulkaanmassieven op Gran Canaria en Tenerife of de vulkanisch actieve gebieden op Lanzarote mag u eigenlijk niet missen.

Vruchtbare velden van vulkaanas op Lanzarote.

Hoog in het vulkanisch gebergte van de Caldera de Taburiente op La Palma.

Het dorp Tejeda in het hart van Gran Canaria.

Landschappelijke idylle bij Antigua op Fuerteventura.

Onze tip voor een ontspannen herfstvakantie in de eeuwige lente op de Canarische Eilanden: boek snel! De beste aanbiedingen zijn in de regel al rap volgeboekt. Dus wie pas laat besluit nog even de zon op te zoeken voordat de winter begint, zou wel eens met lege handen kunnen komen te staan.