Inloggen
Prijsuitreiking in Itali├ź
Blogbericht van 16-04-2015

Burgemeester neemt atraveo-prijs in ontvangst

Nieuws uit Itali├ź: Marco Fabbri heeft de atraveo-prijs voor Lido degli Estensi, de beste Italiaanse vakantieplaats van 2015, in ontvangst genomen.

Bianca Bontempo, atraveo-marktmanager voor Itali├ź, was speciaal voor de prijsuitreiking naar de Italiaanse Adriatische kust gereisd. Woensdag vond daar in het gemeentehuis van Comacchio, waartoe Lido degli Estensi behoort, onder het toeziend oog van de aanwezige journalisten de uitreiking van de prijs plaats. De zichtbaar trotse burgemeester Marco Fabbri nam als waarnemer van de hele gemeente de onderscheiding in ontvangst.

In een korte toespraak vertelde Bianca Bontempo wat de vakantiegangers zo goed aan Lido degli Estensi bevalt en citeerde daarbij uit de originele klantenbeoordelingen die het afgelopen jaar op de atraveo-website over de plaats gegeven zijn. ÔÇ×Levendige plaats ÔÇô met name in de avonduren - met mooie caf├ęs en restaurants, veel winkelmogelijkheden en een heel mooi zandstrand.ÔÇŁ ÔÇô zo vatte bijvoorbeeld een tevreden vakantieganger zijn indrukken samen. 

Bianca Bontempo benadrukte bovendien, dat het kiezen van Lido degli Estensi tot beste Italiaanse vakantieplaats gepaard gaat met een sterke uitbreiding van het aanbod, wat atraveo in de laatste twee jaar in Lido degli Estensi en de andere Lidi Ferraresi gelukt is door de samenwerking met lokale agentschappen. Lidi Ferraresi is de overkoepelende naam voor de zeven badplaatsen in de Comune di Comacchio, die als aan een parelsnoer geregen langs een circa 20 kilometer lang strand aan de kust van de provincie Ferrara naast elkaar liggen. Tot de Lidi Ferraresi behoren behalve Lido degli Estensi ook de plaatsen Lido delle Nazioni, Lido degli Scacchi, Lido di Pomposa, Lido di Volano, Lido di Spina en Porto Garibaldi.

Burgemeester Marco Fabbri onderstreepte in zijn dankwoord, dat de keuze van de atraveo-klanten een prachtige bevestiging is van de inspanningen die men in het verleden geleverd heeft om de toeristische infrastructuur te verbeteren. Ook al werpt het harde werken met deze prijs zijn eerste bemoedigende vruchten af, hij onderstreepte tegelijkertijd dat men nog lang niet klaar is met de inspanningen om nog meer vakantiegangers van de kwaliteit van de zeven badplaatsen te overtuigen. Op soortgelijke wijze uitte zich Sergio Provasi, leider van het toerismebureau, evenals Roberto Cantagalli, directeur voor cultuur, toerisme en sport. Pino Arveda, die met zijn agentschap al meer dan tien jaar met atraveo als aanbieder samenwerkt, feliciteerde aan het einde van de ceremonie alle betrokkenen nog een keer en benadrukte hoe belangrijk de samenwerking tussen Itali├ź en Duitsland voor beide partijen is. 

 

Een voorproefje: