Inloggen
U kunt ons bellen:
030-310 00 84 (vanuit Nederland) of 0049.211.668878110, ma-vr 10-16 uur

Actuele Reisinformatie
Terug naar de zoekfunctie/resultatenlijst
Objectnr. 853499

Vuurtoren voor max. 4 personen
Adriatische kust Kroatië, Kroatië

Deze vuurtoren kan momenteel niet geboekt worden. Zoek in plaats daarvan naar alternatieven in Vela Palagruža, aan de Kroatische Adriatische kust of in Kroatië.
 • uw vuurtoren
 • andere vakantiehuizen
 • uw plaats
 • andere plaatsen
De vuurtoren ligt in Vela Palagruža. De plaats wordt op de kaart weergegeven. Daar vindt u ook de markering van de locatie van de vuurtoren. Onder voorbehoud: doorslaggevend zijn de omschrijvingstekst en de aanreisinformatie, waar het adres van de vuurtoren een onderdeel van is.
De vuurtoren is gebouwd in het jaar 1875 op het gelijknamige eiland gelegen in het midden van de Adriatische Zee tussen Italië en Kroatië. Het is het verst verwijderde Kroatische eiland en vuurtoren, en bevindt zich op 68 zeemijl ten zuiden van Split en 26 zeemijl ten zuiden van het eiland Lastovo. Het eiland zelf is 1400 m lang, 300 m breed en 90 meter hoog en begroeid met mediterrane vegetatie. De vuurtoren bevindt zich op het midden van het eiland op een heuvel van 90 m hoog. Deze accommodatie is niet aanbevolen als vakantie voor personen van hoge leeftijd of slechte gezondheid. De volle zee strekt zich uit rond het eiland, wat een uniek gevoel van afzondering van de buitenwereld verleent, en beschikt over het rijkste visbestand van de Adriatische Zee. Omwille van de afgelegenheid van de civilisatie is er geen enkele mogelijkheid tot leveringen. Vanuit Split vaart men met de overzetboot tot Vela Luka op het eiland Korcula (drie en een half uur) en daarna rijdt men 46 km met de auto tot aan het plaatsje Korcula. De overzet vanuit Korcula gebeurt met een draagvleugelboot en duurt 3 uur. Op Palagruza wordt u een unieke ervaring aangeboden: u bent voor 2 weken Robinson Crusoë, u rust uit van de "beschaving", u geniet van de eenzaamheid en ontdekt uw nieuwe ik.

Wist u dat de vuurtoren Palagruza zich op een eilandje bevindt met autochtone plantensoorten, archeologische opgravingen interessante verhalen en legendes?

Vanaf twee schitterende stranden lopen twee paadjes naar vuurtoren Palagruza. Het gelijknamige eiland bevindt zich op open zee "aan het einde van de wereld" en is daardoor ideaal voor hen die er even helemaal tussenuit willen, ver van alledaagse verplichtingen en drukte. De Griekse held Diomedes vond hier zijn toevlucht nadat hij Aphrodite verwonde in de strijd om Troje. Archeologische uitgravingen bevestigen deze legende. Andere historische gebeurtenissen, zoals het bestaan van een Romijnse tempel zijn nog steeds niet bewezen. Wel het bezoek van Paus Aleksander III, daar bestaan schriftelijke bewijzen voor. De Paus week af van de geplande route en kwam aan op Palagruza, het veldje waar de Paus uitrustte wordt daarom ook vandaag de Paus vlakte genoemd.

Orientatie 123 km ten zuiden van Split, 42 km ten zuiden van Lastovo
Verbinding met de auto tot Split, met de ferry tot Vela Luka op het eiland Korcula, met de auto tot het plaatsje Korcula, met de boot tot Palagruza
Strand kiezelstrand, ondiep water

Bezorging koud en warm water ja (zuinig mee omgegaan worden)
Drinkwater ja, waterreservoir
Elektriciteitsnetwerk ja, 220V zonnepanelen
GSM signaal ja

Aankomst 09.30h - 12.00h
Vertrek tot 09.30h
Parkeerplaats bij de vuurtoren nee
Parkeerplaats verzekerd ja
Parkeerplaats Korcula
Parkeerplaats gratis ja
Levenswaren bezorging nee
bootverhuur nee
Het is mogelijk om uitstapjes te maken, op aanvraag nee
Vuurtorenwachter ja

Algemene informatie
Capaciteit 4
Oppervlakte cca 50 m2
Kamer tweepersoons-, 12 m2
Woonkamer 2 banken , 14 m2
Keuken 13 m2
Douche-WC 3,50 m2

Huisinformatie

 • 4 personen
 • Vuurtoren
 • 1 slaapkamer
 • 1 badkamer
 • 50 m² perceeloppervlakte

Kamerindeling

Verdere ruimtes

slaapkamer

 • tweepersoonsbed (1.80 m breed)

badkamer

 • douche

in de leefruimte

 • 2 slaapbanken voor 1 persoon

Faciliteiten

Overige

 • aanbieder woont op het perceel
 • geen internet aanwezig
 • Huisdieren niet toegestaan

Bijzonderheid bij dit object

 • buitengewoon huis
* Tenzij anders aangegeven, is dit object niet barrièrevrij.
Er heeft nog niemand zijn mening over dit object gegeven.