Het beste van atraveo

atraveo is de grote vakantiehuizenmarkt op internet met meer dan 280.000 vakantiehuizen en vakantieappartementen in Europa en de rest van de wereld. Naast de zeer ruime keuze zijn ook de gecontroleerde klantenbeoordelingen en een algehele laagsteprijsgarantie prominente kenmerken van de geïntegreerde bemiddelingsservice. atraveo promoot internationaal – via de eigen merknaam atraveo, via TUIvillas.com en in samenwerking toonaangevende reisportalen. Het bedrijf is ontwikkelaar en exploitant van de eigen booking engine IBE5 en biedt een klantenservice in tien talen aan. atraveo is in 1997 opgericht en behoort tot de TUI GROUP.

Onze slogan is "rent a good time" – wat zowel onze wens voor u als een opdracht voor ons is: dat u een fijne vakantie zult hebben!

 

Meer keuze

Wie keuze en vergelijkbaarheid zoekt, zal atraveo waarderen. Aan zee of in de bergen, in de stad of op het land, overal in Europa vindt u charmante individuele vakantiehuizen en -appartementen. In totaal omvat onze vakantiehuizenmarkt met rond 250.000 objecten. Huizen, appartementen, finca's, villa's, vakantieparken en residenties, zelfs skihutten behoren tot het assortiment. Daarbij is het product afkomstig van gerenommeerde reisorganisaties, lokale partners en direct van particuliere gastheren, die voor het begin van de samenwerking grondig door atraveo gecontroleerd worden (zie ook: Veilig boeken). Om bij zoveel keuze het overzicht niet te verliezen, helpt Liquid Search u, de unieke zoektechnologie van atraveo.

Gecontroleerde klantenbeoordelingen

Gecontroleerde klantenbeoordelingen

atraveo vraagt elke klant na zijn vakantie, zijn belevenissen met toekomstige gasten te delen en de bezochte accomodatie te beoordelen. De klantenbeoordelingen bevatten handige tips en geven waardevolle aanwijzingen over de ligging, het interieur en de totale indruk van een accommodatie. Om ervoor te zorgen dat er alleen echte berichten op onze website terechtkomen, worden alle afgegeven beoordelingen aan zeer uitgebreid gecontroleerd. Let op de blauwe huisjes bij vele aanbiedingen!


Laagste prijs op alles – gegarandeerd

Vanaf het seizoen 2013 geeft atraveo een laagsteprijsgarantie op alle aangeboden accommodaties, alle vakantieperiodes en zelfs voor speciale aanbiedingen! Een vakantiehuis zou nergens anders voordeliger aangeboden moeten worden als via atraveo. En mochten wij hier een keer niet aan kunnen voldoen, dan betalen wij u zonder problemen het verschil terug.

What you see is what you get

De omschrijvingen van de vakantiehuizen en vakantieappartementen bij atraveo zijn betrouwbaar. Zij representeren de daadwerkelijke feiten – of ze nu van een particuliere verhuurder, een lokaal agentschap of een reisorganisatie komen. Dat garanderen wij! Mocht er toch een keer reden voor kritiek zijn en de aanbieder van uw accommodatie biedt geen uitkomst, dan kunt u zich tot atraveo wenden. Wij zeggen u een coulante en onbureaucratische afhandeling toe.

5-sterrenservice voor iedereen!

Onze service eindigt niet bij de internetpagina – in tegendeel: atraveo is er voor al uw vragen. Een speciaal opgeleide klantenservice verzorgt net als een goed reisbureau alle aanvragen en zorgt voor een betrouwbare afwikkeling van boekingsopdrachten. Ter controle van de kwaliteit laat atraveo zijn service continu door zijn klanten beoordelen en krijgt daarbij gemiddeld 4,4 van de 5 punten die gehaald kunnen worden. Hier kunt u Duitse en Franse beoordelingen lezen. Ons doel is echter: 5-sterrenservice voor iedereen!

 

Eindbeoordeling: "goed"

Eindbeoordeling: goed

Bij een vergelijking van online portalen voor vakantieaccommodaties, uitgevoerd door de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest, behaalde atraveo met de eindbeoordeling "goed (2,2)" de top 3 van alle geteste kandidaten (tijdschrift „test“, editie 09/2015). Met name bij de onderdelen zoekfunctie, resultatenlijst en boeking behaalt atraveo hele goede cijfers. Geroemd werden bovendien de transparantie van de gegevens van de aanbieders en het omgaan met klantgegevens. Al in 2013 haalde atraveo bij een door Stiftung Warentest uitgevoerde vergelijking van vakantiehuisportalen de eindbeoordeling „goed“ (tijdschrift „test“, editie 11/2013). De adviesverlening van de atraveo-klantenservice eindigde daarbij als een van de besten in de hele test.

 

Veilig boeken

Om ervoor te zorgen dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan, controleren wij alle reisorganisaties, lokale partners en particuliere gastheren grondig op capaciteit en betrouwbaarheid, voordat wij ze opnemen in het aanbod van atraveo. Doorgaans betaalt u uw reis- c.q. huursom eenvoudig aan atraveo, wij verzorgen de afhandeling met de respectievelijke aanbieder voor u. Details over de betalingsafwikkeling en de bescherming van de klantenbetalingen kunt u in de desbetreffende objectpresentatie vinden.

 

18 jaar innovatie en service

   
 • Eerste reisbureau voor vakantiehuizen op internet | De oorsprong van atraveo gaat terug naar het jaar 1997, toen de oprichter Marcus Hültenschmidt het idee had, vakantiehuisboekingen eenvoudiger, sneller en gemakkelijker te presenteren.

   

   

   

 • Eerste vakantiehuisportaal met klantenbeoordelingen | Op 21 juni 2001 plaatst een klant een beoordeling over een vakantiehuis in Nieuwvliet online. Het is de eerste vakantiehuisbeoordeling op internet.

 • Start van de internationalisering | Met een Engelse en een Nederlandse versie van de vakantiehuizenmarkt begint atraveo met de internationalisering. In de jaren daarop volgen nog tien versies van andere bronmarkten.

 • atraveo wordt rood en integreert Google Maps | atraveo krijgt een nieuw logo en een compleet nieuw design. Als eerste online-reisbureau integreert atraveo de webdienst van Google Maps in de zoekfunctionaliteit.

 • Grootste vakantiehuisportaal op internet | Door nieuwe samenwerkingen breidt atraveo zijn aanbod uit naar 130.000 vakantiehuizen, op dat moment de grootste keuze aan accommodaties op basis van logies op internet.

 • Eerste vakantiehuisportaal met berekening van totaalprijs | Als eerste vakantiehuisportaal voert atraveo een live-berekening van de vakantie- c.q. huurprijs in, waarin de verplicht te betalen bijkomende kosten, voor zover technisch mogelijk, al meegerekend zijn.

 • Eerste uitreiking van de atraveo-prijs | Voor de eerste keer word de atraveo-prijs voor de "beste vakantieplaats" uitgereikt. De prijs is voor die vakantieplaatsen, die in het voorafgaande jaar buitengewoon goede beoordelingen van klanten hebben gekregen.

 • Invoering nieuw facturatiesysteem | atraveo stapt over op een ander facturatiesysteem en neemt van de aangesloten vakantiehuisaanbieders de betalingsafwikkeling met de klant over.

 • Uitbreiding van het marketingnetwerk | atraveo krijgt steeds meer trafficpartners voor zijn marketingnetwerk en is nu een exclusieve vakantiehuispartner op meer dan 1000 websites, waaronder acht van de grootste reisportalen van Europa.

 • Eerste vakantiehuisportaal met onbeperkte laagsteprijsgarantie | Als eerste en tot nu toe enige vakantiehuisportaal verleent atraveo een algemene en onbeperkte laagsteprijsgarantie voor alle aangeboden accommodaties, alle vakantieperiodes.

 • Nieuw design en nieuwe, baanbrekende functionaliteiten | Met een grote relaunch voert atraveo een nieuw "planar" design en een nieuwe boekingsmachine met innovatieve functionaliteiten in, waaronder Liquid Search, een zoekfunctie met adviserende elementen.

 • Invoering van de atraveo-garantie: What you see is what you get | atraveo garandeert dat de omschrijvingen van de aangeboden accommodaties in alle essentiële details overeenkomen met de feiten.

 • Lancering van TUIvillas.com | Samen met TUI start atraveo TUIvillas.com als nieuw internationaal vakantiehuisportaal met het TUI-kwaliteitsalgoritme.

Onder het dak van TUI

Sinds 2006 is atraveo GmbH onderdeel van de TUI GROUP, een internationale reisorganisatie, en wordt door de bedrijfsleiders Marcus Hültenschmidt en Dirk Froelje gemeenschappelijk gerund. atraveo streeft ook in de toekomst naar het ideaal van een neutrale en open marktplaats.

   

Door reisgidsen aanbevolen

Als het om vakantiehuizen en -appartementen gaat, wordt atraveo door Marco Polo, DuMont, Baedeker, Lonely Planet en andere gerenommeerde reisgidsen aanbevolen.

   
 • "Aan de Adriatische kust zijn vele duizenden vakantieappartementen te vinden. Adressen van agentschappen kunt u verkrijgen via de VVV-kantoren en via internet, bijv. via www.atraveo.nl"

  Baedeker - Noord-Italië (2013), pagina 124, Marco Polo - Adriatische kust Italië (2015), pagina 119 en Baedeker - Elba (2014), pagina 118

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Italië.

  Marco Polo beveelt atraveo als aanbieder van vakantiehuizen aan, als vakantiegangers op zoek zijn naar hun eigen tijdelijk onderkomen.

  Marco Polo – Toscane (2012), pagina 126; Baedeker Toscane (2010), pagina 112 en Italië (2010), pagina 126

 • „... tot de grootste Duitse aanbieders behoren atraveo (www.atraveo.nl), ...“.

  Baedeker – Adriatische kust Italië (2014), pagina 93; Marco Polo – Côte d'Azur
  (2016), pagina 126 en Marco Polo – Provence (2016), pagina 128

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk.

  "Via atraveo, een mega-organisatie, die veel aanbieders van vakantiehuizen bundelt, vindt men alleen in de Provence ruim 4500 huizen, die met één klik op de plattegrond exact kunnen worden gelokaliseerd (www.atraveo.de)." (origineel in het duits)

  Du Mont – Provence (2009 en 2013), pagina 25; Du Mont – Dal van Loire (2009 en 2012), pagina 26 en Marco Polo – Madrid (2016), pagina 90

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Spanje.

  “Vakantiehuizen kunnen via atraveo (www.atraveo.nl) worden geboekt, in Galicië worden meerdere huizen aangeboden. Het portal biedt talrijke foto’s van buiten- en binnenshuis.” (origineel in het duits)

  DuMont – Barcelona (2011), pagina 86, Baedeker smart - Spanje (2015), pagina 41 en Galicië & Jakobsweg (2010), pagina 22

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Croatië

  "Het veruit ruimste aanbod aan appartementen en vakantiehuizen vindt men op www.atraveo.com." (origineel in het duits)

  Lonely Planet – Germany (2010), pagina 758; DuMont  – Thüringen (2010 en 2012), pagina 21 en Adriatische kust in Kroatië (2009 en 2013), pagina 24

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Duitsland

  „Omvangrijk aanbod aan vakantie appartementen op internet: www.atraveo.de“ (origineel in het duits)

  DuMont – Oostfriese eilanden en de Noordzeekust (2010 en 2012), pagina 24 en Mecklenburger Merenplateau (2009 en 2013), pagina 24; Trescher  – Mecklenburg-Voorpommeren (2010), pagina 373

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Denemarken.

  "Digitale bemiddelaars zijn online reisbureaus, die de huizen van vele aanbieders automatiseert focaliseren." (origineel in het duits)

  Baedeker Allianz reisgidsen – Denemarken (2009 en 2011), pagina 98; DuMont – Denemarken (2012), pagina 84 en Denemarken Noordzeekust (2013), pagina 24

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Noorwegen.

  „Feriehytter zijn er overal in het land. Zoals gebruikelijk bestaan ze uit een keuken, meerdere slaapkamers, wc en woonkamer (meestal met haard) … Aanbieders zijn o.a. Atraveo (Tel. Duitsland 0211 668 87 81 00, www.atraveo.de).“ (origineel in het duits)

  DuMont - Noorwegen (2013), pagina 79; DuMont - Noorwegen: Zuiden (2014), pagina 26 en DuMont  – Hurtigroute (2011), pagina 26

 • "Een ruime keuze aan hutten en vakantiehuizen wordt o.a. door atraveo aangeboden"

  Stefan Loose Travel Handbuch - Noorwegen (2014), pagina 79 en DuMont - Corfu (2007), pagina 23

 • "Een aantal vakantieappartementen en huizen zijn weliswaar ook in de  catalogi van grote reisorganisaties te vinden, het aanbod van de  specialisten is echter vele malen groter" (origineel in het duits)

  Baedeker - Griekenland (2013), pagina 133 & Crète (2013), pagina 119; DuMont - Crète (2014), pagina 15

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Griekenland

  „www.atraveo.de: Groot internetplateau voor vakantiehuizen en -appartementen met aanbiedingen van zowel reisorganisaties als ook van particuliere verhuurders met veel foto's, google-earth-localisering en gastenforum." (origineel in het duits)

  Marco Polo – vasteland van Griekenland (2008), pagina 163, Crète (2009), pagina 119 en Kos (2010), pagina 108

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Griekenland

  „De grootste Europese vakantiehuizenmarkt, waar zowel alle reisorganisaties als ook particuliere verhuurders hun huizen kunnen presenteren, is www.atraveo.de.“ (origineel in het duits)

  DuMont – Peloponnesos (2010 en 2016), pagina 26, Halkidiki en Thessaloniki (2009), pagina 26 en Corfu en Ionische eilanden (2009 en 2012), pagina 27

 • Reisgidsen bevelen atraveo aan voor een vakantie in een vakantiehuis in Griekenland

  "Een groot aanbod van vakantiehuizen en -appartementen van verschillende aanbieders vindt men op www.atraveo.de" (origineel in het duits)
   

  Marco Polo – Rhodos (2008 en 2012), pagina 106 en Halkidiki (2008), pagina 111; DuMont – Corfu (2011), pagina 15